Спипаха трима крадци на велосипеди

* За две седмици – 11 кражби, основно в жк „Лъгът” * Двамата апаши са на 15, третият – 13-годишен; „батковците” ги чака съд и затвор, пробация или глоба

В РАМКИТЕ НА ДВЕ СЕДМИЦИ – от 9-ти до 24 септември - в Троян били откраднати 11 велосипеда, за което в местното Районно управление „Полиция” (РУП) били заведени 9 жалби от потърпевши граждани. По наша информация повечето от „ударите” били в големия жк „Лъгът”.

СЛЕД ПРОВЕДЕНА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ велоапашите били разкрити – двама 15-годишни (непълнолетни) и техен 13-годишен (малолетен) авер, и тримата от Троян. При претърсване част от плячкосаните двуколесни били намерени и иззети. А срещу тримата крадливи тийнейджъри било образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК, предвиждащ за отнемане на чужда вещ затвор до 8 години, а в маловажните случаи – затвор до 1 година, пробация или глоба от 100 до 300 лв.

ТУК Е РЕДНО ДА ПРИПОМНИМ и чл.31(2) от НК, според който „непълнолетно лице - навършило 14 години, но ненавършило 18 години - е наказателноотговорно, ако е могло да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си”. С други думи – двамата 15-годишни „колоездачи” ги чака съд и затвор, пробация или глоба.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Всички крадливи рачички да се показват на центъра и бой с бухалки по крадливите пръсти. Ще оцелеят, ще оздравеят, но едва ли ще посегнат на чужда собственост повече. Останалите пък малко ще се замислят преди да крадат.

Анонимен каза...

Честно казано, мен лично не ме интересува дали ще ги осъдят на пробация или глоба....
Колелото на дъщеря ми беше само на 2 месеца! Детето си събира парички и за рожденния ден си го купи. Беше ново! Като го видях в полицията миналия ден, беше в найлонова чантичка.....
Аз искам да възстановят колелото, а после да си ги правят каквото си искат. Въобще, ама въобще невярвам да се променят някога. Те не са си откраднали по едно за да се возят, защото са нямали, а са крали и продавали.... И на затвор да ги осъдят, после като излезнат, пак ще го направят...

Анонимен каза...

Да ти посегнат над имуществото е ужасно нещо, нека накажат хлапетата подобаващо така че друг път да не си и помислят за такава работа. Но да ги вкарат в затвора за кражба на колело. А някои които обраха страната ни, търгуват с дрога, оръжие и какво ли не да си живеят като царе на свобода и да продължават да грабят.


Младежа

Анонимен каза...

Да им се публикуват снимките и имената та да ги знае целия град!

Анонимен каза...

Такава е врътката, като крадеш много, имаш да си плащаш на който трябва.

Анонимен каза...

Съгласен съм с 4:"Да им се публикуват снимките и имената та да ги знае целия град!"

Анонимен каза...

Искам да кажа на "3" , че защото някога са казали и за тези , които в момента изнасят страната :"... за толкова малко небива затвор..." , за това сега го правят! Ако са били взети мерки още тогава, сега са щели да мислят по друг начин.
Просто небива да се разпускат юздите, защото после вече е късно.....

Анонимен каза...

На центъра на Троян,закачени в голям формат снимки с изписани трите им имена ,да ги знае целия град!

Анонимен каза...

Хубаво! Крадци, крадци... Ами защо нищо не пише за момчето което е блъснало възрастната жена пред "Народния магазин" на пети квартал ?

Анонимен каза...

Която бабичка буквално е скочила пред колата...

Анонимен каза...

И тримата учат в СОУ "Св.Климент Охридски"

Анонимен каза...

Не вярно! Единият е в климента и 2-ма в черни осъм!

Анонимен каза...

все тая къде учат......
дъщеря ми все още няма колело..........


Тук е мястото да кажа, че от полицията си свършиха работата наистина много бързо. Заловиха изродите, намериха жалките остатъци от велосипедите ни и ги предадоха нататък по веригата, която обикновенно някъде там се къса....

Анонимен каза...

Благовест Кирилов(7клас) СОУ"СВ.Климент Охридски
Владимир Валков(9клас)СОУ"Васил Левски"-с.Черни осъм
Владимир Русенов(9клас)СОУ"Васил Левски"-с.Черни осъм

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |