Наши с награди от конкурса „Сребърна Янтра”

* Александър Христов – с приза за най-добро изпълнение на чужда песен, диплом за Илияна Илиева; председател на журито – Силвия Кацарова

НЕВЕРОЯТНИТЕ ГЛАСОВЕ, талант и сценично присъствие на нашите Александър Христов и Илияна Илиева накараха журито на Международния конкурс за популярна песен „Сребърна Янтра” да им присъди високи награди. Александър и Илияна пеят в студия „Гласове“ към читалище „Наука“ (Троян), а техен музикален педагог е Мариета Жекова.

КОНКУРСЪТ СЕ ОРГАНИЗИРА от сдружение „Сребърна Янтра” и Община Велико Търново. Близо 80 млади изпълнители от 11 държави участваха в осмото му издание. В четири възрастови групи се конкурираха талантливи певци на възраст от 5 до 25 г. В двата конкурсни дни се изявиха участници от Швейцария, Италия, Русия, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Македония, Молдова, Нигер и България. Всички те бяха допуснати до финалния тур след специална селекция. Авторитетният форум се проведе на сцената на театъра във Велико Търново. За втора поредна година журито се оглави от Силвия Кацарова, а членове бяха изявени музиканти и певци от няколко държави.

АЛЕКСАНДЪР ХРИСТОВ, ловчалия и бивш възпитаник на Езиковата гимназия в града на люляците, взе награда за най-добро изпълнение на чужда песен и наградата на детското жури от естрадно студио "Румина" (Велико Търново) за най-ярко сценично присъствие. Освен статуетка той получи и уикенд в Истанбул.Александър е свирил на пиано при известната ловешка педагожка Недина Дянкова, а по късно - при Теодора Петкова. Освен като изключителен изпълнител, той е познат на публика и като поет. „Конкуренцията бе много тежка – Александър се състезава се с 23-ма изпълнители от своята група и успя да вземе голяма награда”, похвали се неговата откривателка и музикална педагожка Мариета Жекова.

ИЛИЯНА ИЛИЕВА – 9-класничка от СОУ „Васил Левски“ (Троян), също се представи успешно и бе удостоена с диплом. Конкурсът ще се излъчва по „Канал 3” и по БНТ.

Красимира Коларова

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |