Троянски лайнарщини: Поредното незаконно сметище

* Гетото на Балабанския завой расте, боклукчийницата по-нагоре – също * Отдолу е Троян, насреща величественият Троянски Балкан, а тук - нова „порция” нашенски лайнарщини

ЧЕ ЦИГАНСКОТО ГЕТО на големия завой за с. Балабанско трайно и като че ли неизкоренимо се е настанило на картата на многострадалния ни градец – това е факт. Факт е също, че споменатото циганско гето е завзело чужди земи, че построените коптори нямат никакви строителни и други разрешителни, че на екологията в района й се е… мамата. Друг факт – гетото бавно и полека завзема нови територии и се уголемява. Следващ факт – отскоро в незаконните постройки на мургавото поселище бяха монтирани водомери (уникален и непостижим за обикновените троянци жест, който едва ли ще доведе до очаквания резултат: обитателите да си плащат мокрото, а не да я карат на аванта, както си знаят; а как точно стоят нещата с електромерите – няма яснота – бел. Г.М.).

ДОТУК НЕ КАЗВАМ НИЩО НОВО – всичко това е отдавна известно на троянци, на балабанчани, на гостите на града и района. Известно е, разбира се, и на троянските власти в тяхната целукупност (кметска администрация, Общински съвет, полиция, прокуратура), които от години си траят и с бездействието си легитимират циганията на големия Балабански завой. Траят си и разните екослужби и организации, много от които май не знаят за какво точно получават заплатите си (напр. РИОСВ).

НАПОСЛЕДЪК ОБАЧЕ ИМА ЕДНА бодяща очите новост. На 50-60 метра над гетото, на равната площадка, откъдето се открива великолепна гледка към ширналия се отдолу Троян, се заформя поредното троянско нерегламентирано сметище. Най-напред някоя фирма изтърсила на площадката строителни отпадъци, но не количка две, а с тонове (не е изключено това да е фирмата, която ремонтира мръсната канализация в този участък по европроекта за изпълнение на първия етап от интегрирания воден цикъл на Троян – бел. Г.М.). А след това убедително начало мястото било „доукрасено” с битови отпадъци и „украсата” всекидневно се увеличава. Разбира се, мургавите съседи също дават своя принос, но няма да сме справедливи, ако виним само тях.

РЕЗУЛТАТЪТ, В КРАЙНА СМЕТКА, е потресаващ. Отдолу Троян е като на длан - и отвисоко градът ни изглежда чудесно. Насреща пък е Троянският Балкан – най-величествената и най-красива част на Стара планина. А тук отгоре, на площадката след Балабанския завой – поредната „порция” нашенски лайнарщини. Гнусни, жалки, тъпи и самоунижаващи ни троянски лайнарщини. А къде са властите?!

Генадий Маринов

40 коментара:

Анонимен каза...

Предложение: най-горната снимка да се тиражира като картичка с цел реклама на туристическа дестинация Троян.

Анонимен каза...

Кмета и "претоварените" общинари спят ли-ужас!!!!

Анонимен каза...

Мисля,че секретарят на Общината г-н Бойко Пъдарски е човек с характер и заедно с полицията след този сигнал ще преключат с въпроса "Циганския завой за Балабанскота...

Анонимен каза...

Познавам Бойко и знам че той има идея за премахване на всички тези незаконни цигански постройки от различни места на града ни и преместтването им на определено място в края на града, което е общинско, но тази идея не е подкрепена от великия ни кмет.
А едно такова начинание изисква време и средства и колкото по-рано се започне, толкова по-бързо ще се разреши проблема.

Троянец каза...

Бойко наистина е кадърен пич и има идеи,но други нямат...

Анонимен каза...

Мисля,че просто трябва да приложи правомощията си по закон...

Анонимен каза...

кой е този Бойко?!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Време беше да се обърне внимание на тази свинщина

Анонимен каза...

Млад човек с хъс и амбиция...

Анонимен каза...

Уважаеми господин Маринов, добре дошъл от морето.Вероятно и там си се нагледал на българските лайнарщини.Държавата ни е потънала в лайнарщина.Държавните служители, които трябва да сложат ред в нея си прехвърлят топката едни на други и ние потъваме ееее, потъвамееее.Сутринтта се събуждам от някаква вонящина.За съжаление тя идваше от гарата, където се изгарят пластмасови и гумени отпадъщи.Тежко и горко на хората живеещи в този район.Дали това не е работа на работниците на господин Самичков.Нали той се явява като ликвидатор на местните заводи.Във времето на най-активния туристически сезон, когато трафикът на пазаркатата улица нестихва от 04 до 02 ч. и в града ни се движат много непознати лица,тази смрад е много подходяща.
Подкрепям предложението снимката да стане визитна картичка на туристическа дестинация Троян.Грозни гледки подсилени със запомнящи се аромати - добре дошли! Леля Станка -баш троянка

Генадий Маринов каза...

До Леля Станка - баш троянка:

Благодаря за топлото посрещане! Бях за няколко дни в Поморие. Истината е, че много са ни избягали; не че и там няма лайнарщини - има, даже колкото щеш. Ама 15-хилядното градче все повече заприличва на град, а в 25-хилядния Троян е обратното. Дано не съм прав, данооооо!

Поздрав най-сърдечен - Генадий М.

Анонимен каза...

Чудесно заглавие, чудесен език! Личи си, ме авторът е от Троян, както се вика, на г... на георграфията! Само в Троян може журналист да пише подобни вулгаризми!

Пол..... каза...

До горния-и какво лошо написа Генадий?Тя истината винаги боли,но така си е.А ти ми звучиш малко пеевски.А като влизаш тук анонимно не се знае как сипеш и ти вулгаризми,такива че на троянския журналист свят да му се завие!

Анонимен каза...

бе като Бойко е толкоз напорист, де спа и той три години?

Анонимен каза...

Браво! В статията най-после си признава, че в Града са останали само лайната! Много патриотично! Написано от голям патриот, за други големи патриоти...
Васил Димитров

Анонимен каза...

Не знам авторът на тази статия как ще се почувства, ако на улицата го поздравят със: "Здрасти, лайняр!" Във всеки случай аз бих се обидил!

Анонимен каза...

Абе тоя патриотар по-горе защо е толкова лют? Да не би да е из...л част от лай..та на снимката?

Анонимен каза...

Явно е похапнал. Но явно не е изял всички лайна! Поне едно е останало, ти!

Анонимен каза...

Едно лайно може да пише само лайнярщини! Дотам му стига акълът!..

Пол..... каза...

Защо се засягате на "лайнарщината"?Ми тя си е наша и то истинска.Ето ви голяма снимка и гледайте и и се любувайте.От години го търпим,да не е само от сега и само тук?Гената прави единственото възможно.Ходи,снима и апелира чрез вестника да се вземат мерки срещу тези лайнарщини.Защото са "ЛАЙНАРЩИНИ"Защо се обиждате сякаш вие сте го направили...или е така ааа?Ето ви момент/понеже за известно време оставихме кмета да почива,полага му се на миличкия/,сега да почнете пак да апелирате срещу него,да вземе мерки,а то вие се нахвърляте върху човек дръзнал да покаже лайняната страна на Троян.
Ами докажете сами като сте засегнати граждани и чистата страна на града.Айде де....

Анонимен каза...

Да разбираме ли, че възмутените от думата ЛАЙНО граждани харесват горните гледки? Боже опази от такива съграждани! Ще си живеем в лайната, че и ще ни харесва. Абе някой предложи по-горе това да ни е троянската визитка (или беше рекламна картичка?). Като чета коментарите тук - прилича ни! Айде чао, че отивам да си метна боклука през терасата.

Анонимен каза...

Ето точно подобни "дискусии" отвличат вниманието и не позволяват разкриването на истината. Моля всички, които искат нещо добро да се получи от този форум да не се включват в подобни глупави подмятания, в които потъва цялата идея.

Анонимен каза...

Никой не харесва действителността, която е запечатана на кадрото. Но, това не бива, че за една простия, трябва да се пише по просташки начин. Едно е да се говори с тоя език в махалата, друго е да се пише в една медиа, която претендира да е водеща и еталон на добра журналистика!

Анонимен каза...

Никой не харесва действителността, която е запечатана на кадрото. Но, това не бива да значи, че за една простия, трябва да се пише по просташки начин. Едно е да се говори с тоя език в махалата, друго е да се пише в една медиа, която претендира да е водеща и еталон на добра журналистика!

Анонимен каза...

А как да нарече Генадий подобно нещо,запечатано от обектива му?
Как да нарече гнусотията която повече от 20 години гние там?
До кога да се крием зад псевдочуствителност и измислена култура?
Напълно подкрепям Генадий в начина му на писане,винаги щом става въпрос за мизерията в която затъва Троян заради циганите(не роми) !!!

Разбира се че кмета както за много други неща продължава да бездейства а обещанията му от изборите се оказаха истинска и нагла лъжа,за разлика от неговите твърдения за хората във форума!

Анонимен каза...

Зваене ли, че общинският съветник от БСП Колю Кацаров всеки ден минава покрай лайнарщината на Балабански път, но до сега не е поставил въпроса в Общинския съвет. Негова основна грижа не е каво полезно да се стори в общината, а как по убедително да подкрепи безумните и пагубни начинания на кмета Минко Акимов.Защо? За да не уволнят жена му Маргарита от общината. Няма да я уволнят защото е способна, ама Колю някой трябва да го "уволни" и да му забрани да се занимава с обществена работа - не става.

Анонимен каза...

Казах ли ви, че сте лайняри! Само едно лайно може да пише анонимно срещу някого! Вярно е, че и моят текст е анонимен, но поне аз не си позволявам да атакувам поименно някого, криейки се зад анонимността! А колкото до питанката по-горе "До кога да се крием зад псевдочуствителност и измислена култура?", да назоваваш действителните факти с действителните им имена с езика на добрия и възпитан тон, не е белег, че носител на "псевдочуствителност и измислена култура". Тъкмо обратното. Това говори само за една езикова безпомощност и просташки изказ!

Анонимен каза...

Казах ли ви, че сте лайняри! Само едно лайно може да пише анонимно срещу някого! Вярно е, че и моят текст е анонимен, но поне аз не си позволявам да атакувам поименно някого, криейки се зад анонимността! А колкото до питанката по-горе "До кога да се крием зад псевдочуствителност и измислена култура?", да назоваваш действителните факти с действителните им имена с езика на добрия и възпитан тон, не е белег на "псевдочуствителност и измислена култура". Тъкмо обратното. Това говори само за една езикова безпомощност и просташки изказ!

Анонимен каза...

Когато един журналист пита: "А къде са властите?!", това е несериозно! По-добре е самият той да пита именно същите власти: "Кой и защо е виновен за това незаконно сметище?" и "Кога то ще бъде махнато? И ако не можете да се справите с проблема, ще си подадете ли оставката?" Другото е... симулативна журналистика!

Анонимен каза...

Айде горния и тоя над него да бягат при дядо им минко да ги погали и да им даде по 2 лева, че са му излизали с големите езици....

Анонимен каза...

Ти да не си взел вече двулевката, че знаеш колко е наградата!

Анонимен каза...

Как сте бре троянски лайняри! Добре звучи, нали?

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html

Пол..... каза...

"Когато един журналист пита: "А къде са властите?!", това е несериозно! По-добре е самият той да пита именно същите власти: "Кой и защо е виновен за това незаконно сметище?" и "Кога то ще бъде махнато? И ако не можете да се справите с проблема, ще си подадете ли оставката?" Другото е... симулативна журналистика!"
Вие нормални ли сте бе?Намерихте с Гената да се заяждате,че не ви отърва с други.Даже и анонимни ви е страх!Той многократно е задвал въпроси,каквито са горецитираните!!Къде ви е проблема?Човек дръзнал да покаже най- гадното от нашето ежедневно битие,попада под вашите удари.Ами той е един от нас.Той е гражданин,който е ОТВРАТЕН по същия начин,по който и вие от тази отвратителна всекидневна гледка а вие намерихте него да оплювате.Ще ви кажа едно:/съжалявам за откровението,но ме е срам от вас/КАКВИТО ГРАЖДАНИТЕ,ТАКЪВ Е И ГРАДЪТ!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Не ги е страх,просто те гласуват за тях!

Анонимен каза...

Изберете Гената за кмет, че да се оправите бе лайняри!

Анонимен каза...

Ха,че то това е наистина добро предложения.Ти май наистина имаш заченки на мозък.

Анонимен каза...

Лошото е че ти няма да се оправиш никога приятел!
Живей си в мизерията и си свиркай!

Анонимен каза...

troqn21 e nai-lajliviqt.lainqr.. jalta xartiq zatoaletna.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |