Знаете ли какъв ден е 2 април?

* В Троян на рождения ден на гениалния Ханс Кристиан Андерсен

САЙТЪТ НА ТРОЯНСКОТО СОУ „Св. Климент Охридски” ни подсказа една чудесна идея, свързана с днешната дата 2 април – рождения ден на гениалния майстор разказвач на приказки Ханс Кристиан Андерсен, обявена в негова чест за Международен ден на детската книга (през далечната вече 1967 г.). От „Климента”, както е известно школото, предлагат любопитен 2-априлски тест (взет от интернет), посветен на една от най-великите детски книги за всички времена „Пипи Дългото чорапче” и нейната едноименна героиня.

В САЙТА НА ДРУГОТО ГОЛЯМО троянско училище СОУ "Васил Левски"
, също отбелязват 2 април. Като призовават в Международния ден на детската книга всеки да вземе любима книга в ръка и да почете (поне) половин час. Аргументацията за инициативата е повече от основателна – „да не забравяме, че тя (любимата книга) е най-добрият приятел на човека, дори по-добър и от кучето, защото е вечна…”.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |