60 работници от три троянски фирми ще получават компенсации за непълно работно време

* По 120 лв. са месечните надбавки, но за не повече от 4 месеца 
* Одобрените тукашни фирми са „Полибор”, „ДМ Бетон” и „Постоянство”, очаква се да се присъедини и „Вектор” * 3 млн. лв. са заделените за страната средства, за Ловешко – 52 800 лв.

ТРИ ТРОЯНСКИ ФИРМИ СА ОДОБРЕНИ да получат средства за парични компенсации на техни работници и служители, трудещи се на непълно работно време. Това са: мебелното дружество „Полибор” – за 12 работни места; „ДМ Бетон” – също за 12 работни места; и кооперация „Постоянство” – 36 работни места. Месечната надбавка е в размер на 120 лв., но за не повече от 4 месеца.

ВЪПРОСНИТЕ КОМПЕНСАЦИИ ЗА НЕПЪЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ са на база на Постановление №44 на Министерския съвет, като средствата се осигуряват от държавния бюджет. За да получи обаче правото на парични надбавки, всяка от фирмите трябваше да представи в съответното Бюро по труда, в срок до 27 януари т.г., комплект от документи (в това число и декларация по образец от работниците и служителите, които ще получават надбавките). Заделените за страната средства са общо  3 млн. лв. и с тях ще бъдат компенсирани 6250 души от фирми в два сектора на икономиката – „Индустрия” и „Услуги”. Което е една от антикризисните мерки на правителството за 2010 г.

ПЕТ ФИРМИ В ЛОВЕШКА ОБЛАСТ, от кандидатствалите общо 11, са одобрени за компенсации за непълно работно време, като общата сума, която ще си разпределят, е 36 405 лв. Предвидените средства за Ловешка област обаче са повече – 52 800 лв.; и Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, председателствана от областния зам.-управител Пламен Огнянов, е решила остатъкът от 16 395 лв. да се прибави към поискания от държавата допълнителен ресурс за компенсиране и на останалите 6 фирми. Сред тези фирми е и троянският производител на строителна химия „Вектор” ООД, кандидатствал за компенсации на 21 работни места.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |