Точно когато си мислех, че нищо не се случва в този град

Читателите ни пишат
ПРИВЕТ НА КОЛЕКТИВА на най-готиния вестник „Троян 21”. Изпращам ви пресни снимки - от 21 януари 2010 г. По принцип често виждам интересни неща на улицата, заслужаващи да бъдат „щракнати”, но сега не се сдържах и специално за вас направих тези. С лошо качество са, но нали разбирате - както си вървях по някакви мои задачи, изведнъж пред мен изникна тази гледка и този път не можех да подмина.

ДЕЙСТВИЕТО СЕ РАЗВИВА в жк „Младост”. Зимна приказка, си мисля, докато бавно вървя по хрупкавия сняг; и изведнъж - не куче, не три котки в контейнера за боклук, ами цял … кон. Понадигнах учуден поглед да видя да не би пък това да е конят на Пипи Дългото чорапче?! Ама нея не я видях, може би бе отишла до магазина да си купи марципан, знам ли. И гледай каква работа - точно когато си мислех, че нищо не се случва в този град и хопаааа, цял кон насред нищото. Или може би насред нещото? За мен просто контейнер за отпадъци, а за него - кутия с лакомства.

П. М. 

*******
  Бележка на редакцията

Може и така – да погледнеш тъжното откъм смешната страна. А може би нашият читател (благодарим му за добрите думи към вестника ни - бел. Т21), който ни изпрати снимките с безпризорния кон, ровещ като клошар из контейнерите за смет в троянския квартал с оптимистичното име „Младост”, да е искал да ни разсмее. По повод предстоящия Международен ден на усмивката (25 януари). Може би? Но на нас нещо не ни е до смях – защото щъкащите къде ли не из града ни домашни животни, натирени от безотговорните си стопани напук на всякакви градски правила и норми, не е смешка. А нецивилизованост, селяния и простотия. А пък Пипи – ако тя живееше в Троян, отдавна да е забягнала на остров Корекоредут.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Има и по-страшни гледки. Аз подобно нещо видях на самия център, до общината. Питам в кой век живеем. Няма ли начин да се спрат тези животни да се разхождат по улиците. Ромите ги карат с бясна скорост по сред бял ден, но за тях няма забрана. Така ли е в Европа, дано кмета вземе мерки. Троян заприлича на село. Не ми се иска да е така.

П.М. каза...

За жалост Троян не е заприличал сега на село. Троян винаги е било едно голямо село с мераци за цивилизован град. Не оправдавам никой, но да ви кажа тук става на въпрос и за възпитание и манталитет. Липсват ни основни възпитателни функции, факт! И никога няма да секнат тези гледки, запомнете ми думите! Никога.

Анонимен каза...

PREDLAGAM BESTOPANSTVENI JIVOTNI DA STAVAT OB6TINSKA SOBSTVENOST.TOGAVA 6TE VIDIM DALI VSEKI 6TE SI PYSKA JIVOTNITE TAKA.NEPOTARSENO JIVOTNO DO 484ASA OB6TINATA DA IMA PRAVO DA GO PRODADE NA DRUG.

Анонимен каза...

Много добро предложение.

Анонимен каза...

Много смешна статия,но наистина е тъжно и е проява на селяния и циганизация.Няма какво повече да коментирам

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |