Националното изложение в Орешак спечели проект за изследване на културните ресурси на района

* Целта – да се съживи и обнови дейността на Изложението * И още - да се постави началото на изграждане на стратегия за културното развитие на Троян и района

ДВЕ ИЗЛОЖБИ („Два свята”, фотография и керамика - на Енчо и Величка Ганковски, и „Коледна изложба”, живопис – на Васил Бенчев и Иван Доневски) плюс първият спечелен проект, това е равносметката на новото ръководство на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) - Орешак след малко повече от два месеца от встъпването му в длъжност.

„ПРОЕКТЪТ, КОЙТО РАЗРАБОТИХМЕ и защитихме, е озаглавен „Изследване и анализ на културните ресурси в района на Троян” и ще се финансира от националния фонд „Култура”, сподели пред Т21 директорът на НИХЗИ Иван Чакъров. Обект на изследването ще са съхранени форми на народната култура, умения и познания в Троянския край. А причината да се планира подобно проучване е желанието да се съживи и обнови дейността на Изложението в Орешак – едно от най-известните средища у нас за показване на традиционните български умения и познания, коментира г-н Чакъров.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОЕКТА ЩЕ ПОСЛУЖАТ и за поставяне на началото на изграждане на стратегия за културното развитие на Троян и района; както и за очертаване на ключовите й параметри в унисон с Националния стратегически план за развитие на културния туризъм в България. И още – за осъществяване на задължителната преоценка на наличните културни ресурси на района за нуждите на културния туризъм и създаването на бранд (търговска марка) на Троян.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

По делата им ще ги познаете.

Анонимен каза...

Точно така

Анонимен каза...

Явно, трябвало малко да се поработи и резултатите са на лице. Браво на новия управител!

nana каза...

Честито и дано успеят.Щом са спечелили проекта , значи ще очекваме много хубави резултати

Анонимен каза...

Ха-ха-ха,pi-pi-pi.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |