След публикацията: Браво на Общината!

В МИНАЛИЯ БРОЙ НА Т21 нашата съгражданка Рада Ганкова – която работи като конферентен преводач в централата на ЕС в Брюксел, но не е загърбила родния Троян и още повече живописния Бонковски дол, миниатюрното кварталче (махаличка) в самия край на града ни, където е родната й къща – ни написа един много гневен материал („Кога ще ги стигнем белгийците?!”). За безобразията с двете автобусни „спирки” във въпросното кварталче.

ПРИПОМНЯМЕ ДУМИТЕ Й:Някога, когато бях ученичка в кварталното училище, съм чакала приятелки на тази спирка. Имаше оранжева конструкция, доста ръждясала и без стъкла, но все пак служеща за спирка. С годините тя изчезна някъде сред боклуците и храстите. Освен естетическата страна си струва да спомена и безопасността. Тук автобусите спират на място, където е много опасно да се пресича, защото е точно след стръмен завой, без видимост. Необозначената спирка създава опасност за катастрофи при спрял автобус заради ниската видимост, при натоварено движение (каквото е обикновено в този участък) и при тежки условия за шофиране – мъгла, дъжд, сняг…”

БЕШЕ СИ ТОЧНО ТАКА – отидохме, видяхме, снимахме. Оранжевата „спирка” се губеше из храсталаците и боклуците и бе всичко друго, но не и автобусна спирка. Беше, но вече не е – защото след излизането на материала на г-ца Ганкова последва незабавна реакция от страна на Общината. И въпросната „оранжева спирка” бе върната към живот – изчистена от храсталаците, облагородена, функционираща. В редакцията на Т21 се обадиха жители от Бонковския дол – доволни от свършеното.

И ОТ НАС – браво на Общината!

Т21

*****

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА

Дано някога!

Станалото е хубаво. Но, както се казва, е само едно палиативно (временно, нетрайно) решение. Което макар и да радва – най-вече с факта, че гражданският сигнал не бе подминат от отговорните фактори в общинската администрация, което пък е знак за функциониращо гражданско общество в Троян – не успокоява. Защото изходът/входът на Троян откъм Бонковския дол (откъм Троянския проход) плаче, не – стене, за генерална реконструкция. Знаем, че пътят е от републиканската мрежа и решението не зависи (само) от нас. Което обаче не променя ситуацията – този изход/вход на Троян освен че е грозен, е и изключително опасен, неудобен, неотговарящ на стандартите; и още нещо – той е жестока антиреклама за града ни, визитката ни за множеството туристи и гости, идващи/отиващи към курортите Чифлик, Шипково, Беклемето или просто преминаващи през Троянския проход. Дано някога!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |