Въпреки кризата – повече приходи от данъци и осигуровки

* С 2 млн. и 297 хил. лева повече са постъпленията от данъци и осигуровки за осемте месеца на 2009 г. в сравнение със същия период на миналата година, ръстът е 4,46%

ВЪПРЕКИ ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА и последиците от нея, постъпленията от данъци и осигуровки в Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (ТД на НАП) в Ловеч са се увеличили, отчитат от приходната администрация. За 8-те месеца на 2009 г. са събрани общо 53 млн. и 820 хил. лева от данъци и осигуровки, научихме от PR-ката на дирекцията Калина Радоева. Което е с 2 млн. и 297 хил. лева повече в сравнение с приходите за същия период на 2008 г., като ръстът е 4,46%. В Централния бюджет от началото на годината са постъпили 19 млн. и 513 хил. лева, тоест с близо 4 млн. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, а отбелязаният ръст е 25,48%. Данъчните приходи също са се увеличили - с над 4 млн. лева, а ръстът по този показател е 26,15%.

ЛЮБОПИТНО Е, вноските за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са бележат увеличение със 189 хил. лева (ръст 5,99%) и са в размер на 3 млн. и 350 хил. лева. Постъпленията са нараснали, тъй като все повече лица, родени след 1-ви януари 1990 г., започват трудовата си дейност; друг фактор за увеличението е повишаването на минималния осигурителен доход по основни икономически дейности и квалификационни групи професии. 

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |