Огнеборец №1 Иван Шайлеков: Очакваме много от новия закон за МВР

Спокойно и уверено Районното управление „Пожарна безопасност и спасяване” (РУПБС) – Троян посреща традиционната Седмица на пожарната безопасност , 14-18 септември (Седмицата винаги е около 14 септември, тъй като на тази дата през 1905 г. се провежда Първият пожарникарски събор в България – бел. Т21). Според началника на управлението главен инспектор Иван Шайлеков положението като техническа осигуреност не е цветущо, но е приемливо; 5-те автомобила, два от които тежкотонажни „Татри”, вършат работа (има договорка на разположение на РУПБС – Троян да премине и новият специализиран автомобил, собственост на Община Априлци). Личният състав на управлението е отлично подготвен, което троянските огнеборци са доказвали неведнъж. Настоящата година пък, макар и с два смъртни случая в резултат на пожари – в Априлци и в с. Дебнево, е по-спокойна от предходната 2008 г.

Попитахме г-н Шайлеков очаква ли някакви „бонуси” за българските огнеборци от най-високо правителствено равнище, имайки предвид, че министър-председателят Бойко Борисов е бивш техен колега. „Разбира се, усети се по-различно отношение на централната власт, най-вече в лицето на вътрешния министър Цветан Цветанов. Но големите ни очаквания са свързани с подготвяния нов закон за МВР”, коментира троянският огнеборец №1, който, както мнозина знаят, е състудент и съвипускник от школата в Симеоново с премиера Борисов.

През Седмицата на пожарната безопасност на територията на РУПБС – Троян (общините Троян и Априлци) са предвидени редица мероприятия: информационна кампания, пресконференция за местните медии, тържествен сбор с награждаване на най-добрите служители и тържествен водосвет, показни занятия в четири детски градини в Троян и Априлци, Ден на отворените врати в управлението, приемни с открити телефони и, разбира се, традиционният купон на Айдушкото сборище под Беклемето, който ще е на 18-ти.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |