Инагурацията на новия областен управител Николай Нанков

* Губернаторът: няма да правя самоцелни промени в областната администрация, но предстои извършването на сериозен анализ на структурите и кадровия потенциал * Ловешка област е в тежко състояние, нужно е насочване към нас на допълнителен държавен ресурс * Безкомпормисно към лично и икономическо вмешателство в работата * Троянският градоначалник подари на областния кошница с цветя и папка с неотложни троянски искания

ВЧЕРА ПРЕДИОБЕД (24 август) в сградата на областната управа в Ловеч се състоя официалното встъпване в длъжност на новия областен управител – 26-годишния Николай Нанков (повече за ловешкия губернатор, който вероятно ще е най-младият български губернатор – виж ТУК). За инагурацията бяха дошли четирима (от петте) депутати от ловешкия избирателен район – „герберите” д-р Анатолий Йорданов, д-р Станка Шайлекова, д-р Михаил Николовски и „атакистът” Кирил Гумнеров; липсваше единствено „червеният” Евгений Узунов. Разбира се – тук бе и досегашният областен управител Сурай Велиева (ДПС) с целия си екип (припомняме – областните зам.-управители бяха трима, представители на партиите от управлявалата през миналия мандат тройна коалиция, но през 2008 г. след скандал между областния лидер на ДПС Юнал Мъстънов и г-жа Велиева единият от заместниците й, Стойно Стойнов, бе уволнен и останаха двама – Илия Лилов /БСП/ и каращият втори мандат Виктор Таслаков /НДСВ/). Сред гостите бяха и повечето кметове и председатели на местни парламенти на общините в Ловешка област, сред които и троянският градоначалник Минко Акимов. На церемонията бяха поканени и журналисти.

ЛОВЕШКА ОБЛАСТ е в тежко състояние, а областният град Ловеч е застаряващ град – затова ще работя за насочване на повече държавен ресурс към развитието на инфраструктурата и икономиката на района, коментира на първата си пресконференция, дадена веднага след встъпването в длъжност, новият областен управител Николай Нанков.

ГУБЕРНАТОРЪТ ЗАЯВИ ОЩЕ, че няма да прави самоцелни промени в областната администрация; но предстои извършването на сериозен анализ на структурата и кадровия потенциал на областната администрация (т.е. – стана ясно, че могат да се очакват размествания и персонални промени). А една промяна вече е ясна – областните зам.-управители ще са двама, а не трима (имената им са известни, троянецът Сашо Данков и тетевенецът Пламен Огнянов).

Г-Н НАНКОВ КАЗА СЪЩО, и то в прав текст, че е за разширяване на правомощията на областния управител, схващан досега най-вече като представителна фигура, тъй като в неговите ръце е отговорната функция на балансьор между държавната политика и интересите на местно ниво.

НОВИЯТ ЛОВЕШКИ ГУБЕРНАТОР ДЕКЛАРИРА, че ще работи открито и обеща регулярни срещи с медиите (ще запомним това обещание – бел. Т21). Не подмина и любопитната „възрастова” тема, заявявайки, че възрастта не е порок и че се чувства уверен, тъй като е натрупал достатъчно професионален опит в досегашната си работа в частна консултантска фирма.

ПО-ВАЖНА ОБАЧЕ БЕ ДРУГА ДЕКЛАРАЦИЯ на г-н Нанков – че ще бъде безкомпромисен към опитите да му се оказва каквото и да е лично или икономическо въздействие. Изявлението бе схванато като ясен знак, че решения „под масата” няма да бъдат вземани, както и като демонстриране на характер и „показване на мускули” от самото начало.

СУРАЙ ВЕЛИЕВА – ДОСЕГАШНАТА ГУБЕРНАТОРКА, връчи на наследника си атрибутите на областната държавна власт, след което „нови” и „стари” вдигнаха наздравица с чаша бяло вино. Николай Нанков пък върна жеста, като подари на предшественичката си нестандартен подарък – справочник за 501 туристически забележителности по света с пожелание да има време и желание да ги посети, плюс бележник органайзер за бъдещите й делови ангажименти.

КМЕТЪТ НА ТРОЯН МИНКО АКИМОВ също поздрави новия областен управител с встъпването в длъжност, а поздравленията бяха „гарнирани” с голяма и пищна кошница с цветя. Г-н Акимов връчи на губернатора и още един „дар” – папка с неотложни троянски искания към областната власт.

Т21

P.S. На церемонията присъстваха и двамата, определени вече областни зам.-управители Сашо Данков и Пламен Огнянов, но тяхното официално назначение и уточняването на ресорите им ще стане през седмицата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |