Голяма работа е да имаш джип!

* Цъкаме и благоговейно заобикаляме купчините кал и екзотичния корпус на возилото – и хем сме в центъра на града,
 хем близо до природата

Читателите ни пишат

Поредното читателско писмо/сигнал за автомобилно безобразие в неголемия ни, но затрупан от грамади пътно-транспортни неуредици град. Изпрати ни го, със снимката, нашата добра приятелка д-р Диана Кючукова – от свое име и от името на потърпевшите си съседи. 
Т21

ГОЛЯМА работа е да имаш джип, особено от тези, коравите - за лов, офроуд и силни усещания. Та и на нас ни се случи - в центъра на Троян, на ул. „Ген. Карцов“ 75, да ни удостои едно такова чудо! Харесал ни е напоследък джигитът зад волана, паркира си пред блока ни, ама натюр, както е от гората, пистата или където там е вършил подвизите си. И ние, хората от входа и от магазина на партерния етаж, цъкаме и благоговейно заобикаляме купчините кал и екзотичния корпус на возилото – и хем сме в центъра на града, хем близо до природата!

НЕ МОЖАХ да се въздържа да споделя тази поредна свинщина и незачитане правото и личното пространство на другите. Да не говорим за етика, естетика и спазване на Закона за движение по пътищата; навремето поне имаше законов член за чист и прегледен външен вид на МПС-то!? Ако смятате за уместно, пуснете тези няколко реда, от мое име и на съседите, които също са изумени. И дано някой обърне внимание на сигнала ни!

27 октомври 2016 г., Троян
Поздрави: д-р Диана Кючукова

34 коментара:

Анонимен каза...

Какъв е проблема ,така като гледам гумите на джипа са чисти и не остава кални следи .Това ,че джипа е мръсен ,момчето може да не е имало време да го измие ,все пак затова е джип ,защото се кара оффроад извън пътя .Нека не бъдем толкова дребнави и все да гледаме другите и да се хващаме за най-малкото .Бъдете малко по-толерантни ,мисля ,че има много по-належащи проблеми в държавата от това да обсъждаме как съседа си купил джип и виждаш ли бил кален .

Анонимен каза...

1-ви, точно заради неспазването на установените правила, заради неуважението към другите, заради арогантността като това на собственика на калния джип, заради ербапщината и тежкарството обществото ни е на тоя хал.
Авторката ти е написала, че калният джип не е изключение, а ежеднвена практика. Не че е нямал време да го измия, ами просто е арогантен простак. Оставям настрана това, че е нарушил куп правила. Не ги защитавай, ами нека всеки от нас да промени нещо, да подобри себе си поне малко, да спазва малко повече правилата и тогава обществото ни ще се подбри.

Анонимен каза...

Не мисля че който и да е от вас има право да обижда с думи като джигит и простак!и какво е тежкарското в това не разбрах...Сърдити недоволни от живота старчета?

Анонимен каза...

Като няма полиция така ще се кара в града ни. Това вече е ежедневие да видиш такива като този. Като излиза от черния път на асфалта оставя 50 -60 метра кални дири , като мине през дупка пада кал (някой път и части от превозното средство) когато го остави пред входа на някой блок (както е в случаят ) или пред магазин също пада кал от калниците. Този джип също така много бръмчи. Но като няма кой да следи за спазването на закона ще има такива като него!

Анонимен каза...

До селянина №3 нали сме в Европа ? Там ще спреш ли така кален джип? Или сме Европейци само когато ни изнася , а когато нещо ние трябва да направим сме селяни!

Анонимен каза...

много европейци тука бе,чак да им завидиш на евроатлантизма

Анонимен каза...

Ама простаците са повече.

Анонимен каза...

Поне 5-6 нарушения.Стига да има кой да ги види.Този терорист така кара и из града.Без да се съобразява с с знаци и други участници в движението.......Класически комплекс за малоценност!

Анонимен каза...

Класическа селяния........и никой не го закача.Иначе полицаите са с огромни претенции!

Анонимен каза...

А ако се е счупил и е оставен там

Анонимен каза...

Защо не обърните внимание на ромските коне и лайната след тях по улиците , а се занимавате с глупости , или може би завиждате

Анонимен каза...

За кво да завиждаме бе,за дъртия на библия "джип",ей защо сте толкова елементарни...да си го вкара в хола тоя трактор ,или да се гушка с него...Боже моля прибери си версийте...

Unknown каза...

Вървете да се лекувате и стига сте се опитвали да създавате проблеми на хора който реално не създават такива и вас знаем г-жо Кючукова как спазвате правилника и какви далаверки правите а ? Когато вие сте невинна тогава обвинявайте хората ... Този джип в момента е чист и по никакъв начин не си е "стоварил" калта пред входа ви ... 90% от Троянците карат по собствен правилник и спират където и както си поискат и не обвинявайте полицията, че не си върши работата защото всички ние сме тези който така трябва да правят, че полицията да няма работа .. Но понеже сте диви селяни и си правите каквото си искате за вас закони няма ... Като караш кола за 100,000 какво ? Минавам с камиона през теб излежавам те и толкоз баровци ...

Unknown каза...

До 8ми като видиш такъв сигнализирай органите на реда и като си много отворен напиши името си и излез с лицето си не да си на заплата в полицията и само да лаеш кат паленце тука ... Кавал ...

Unknown каза...

До 4-ти значиии искам утре да отвориш автомивка в гората за да може хората като излезат от гората след като са си свършили работата защото работата им е в гората или хора който просто ходят за развлечение там правиш една автомивка в гората и копуваш и един хеликоптер като ги измиеш да ги спуснеш на пътя чисти спретнати и хубави за твойте стандарти ... Абее що не се сабудите малко бе ... Циганските коне си серат лайната по главната ви и ви задръстват движението в най пиковите часове те се хванали за един доста чист джип който си е спрял пред тях .. Кажете имам нещо лично към човека което е очевадно не да правите от мухата слон ... Всеки спира където си иска и си кара както си иска и 99% от тук коментиращите го правят даже смея да кажа 100% ! Ама иначе съдят другите вижте себе си ! И НЕ ТОЗИ ДЖИП НЕ Е МОЙ ! ДА ПОЗНАВАМ МОМЧЕТО И НЕ ГО ЗАЩИТАВАМ защото го познавам а защото публикацията е безсмисленна и малоумна и бих отишъл да го кажа на докторицата в очите ...

Анонимен каза...

"Увеличи си члена, спаси живот"!!!
Много неграмотни млади хора, мале-е-е-е-е, какво ще се прави!?

Анонимен каза...

То един център на града, то всичко ви наред та този джип ви е виновен. Хора с много свободно време за писане и и заяждане!
Хубава работа ама Троянска ....

Анонимен каза...

Абе ташак калеешки кой си ти бе неграмотни такъв ще ти скъсам Газа от утре да знаеш бял ден няма да видиш защо караш пиян оставяш колата на митницата и до там с такси

Анонимен каза...

Въпросният джип всеки ден спира там и действително всичко е в кал.И е много арогантно,защото само само на 20 м.има паркинг,а и наскоро ремонтираха тротоара с общински средства.Познайте кой е собственик на магазина.

Анонимен каза...

Ярославе, ти пи ли хапчетата преди да започнеш да пишеш?
Факт е, че тук нямаме полиция, нямат възпитание 94% от населението, има много комплекси за избиване (то това е свързано с другите неща де).
Иначе пък дали някой се беше сетил преди кръстовището на Вила Ванна да укаже, че не може да се завие към бившето ИНО?
Мнееее.
Трябва сам да стигнеш до кръстовището, за да се убедиш, че не може да минеш "надолу" и след това започваш да се чудиш как да обърнеш и от къде да минеш.
Организацията е на ниво.
Но и полиция няма и ред няма. Абе скоро и троян (с малка буква) няма да го има както се е почнало.

Анонимен каза...

Въпросният джип всеки ден спира там и действително всичко е в кал.И е много арогантно,защото само само на 20 м.има паркинг,а и наскоро ремонтираха тротоара с общински средства.Познайте кой е собственик на магазина.

Анонимен каза...

Каква Европа.
тук е България.
тук е гр/село Троян.
Заобиколени от планини и гори,така че тука сме живи сред природата....

Анонимен каза...

Ako имаше полиция........-Без брони,без резервна гума,лош външен вид.Лепенките по прозорците и купето се поставят със специални разрешения.Шум на двигателя над допустимия.Пушек от ауспуха над допустимия.Спрял на тротоара.........Представете си на този в главата му,каква боза е!

Анонимен каза...

Най-вече спрял на тротоара.
Че то Ботев е осеяна с денонощно паркирани на тротоара автомобили и не ги пипат, та за някаква задна улица и мръсен джип очаквате да се помръднат.
Мързи ги да гледат, а искате работа да вършат. Това не е полиция. Не разчитайте на тях. Не се опитвайте да ги карате да работят, че да не измислят член и алинея, за да Ви изкарат виновни.

Анонимен каза...

Паркирани коли има целодневно и пред "Старата къща", създавайки опасност от ПТП всеки ден...както и на много други места.
Нека си го кажем,че не ставаме...

дядо Гого каза...

Ето една добра идея за недоволните от джиповете в града ни.
Инвестирате в мобилна автомивка и както разбирам от коментарите ще можете да задължите собствениците на окаляни джипове да ви повикат на мястото където излизат на асфалта и срещу един педесетак да му лъснете возилото. А сега е ловния сезон , та клиентите ще са много , пък и те повечето са добри данъкоплатци та ще могат да отделят и за вашия БИЗНЕС.

Анонимен каза...

Петко ти като си общински съветник защо са спира този твой работник там и не е плюй по полицията 24 защото те засякохме по клетката и ти не спирай там защото да купуваш стъкло отзад имаш вход за ьаре дане смотан цървул

Анонимен каза...

От известно време мяркам постове на въпросния Ярослав. Много съм изненадан, че има толкова самонадеяни глупаци, които дори се бият с инициалите си в гърдите. Младеж, много си малък да наливаш акъл, който е превидно, че ти липсва. Той акъла за съжаление не се и ,,кОпува”. Стой мирен!

Жената е права да се възмущава. В България е пълно с хора, които не уважават спокойствието и комфорта на своите съграждани, съселяни. Съсипаха природата ни, унищожиха всичко, което бе направено. Измил си колата и се рееш блаженно по пътя и един див селянин като Яро например те надминава бясно с калния си джип след ,, тежка и неуморна работа” в гората и мята буци кал по твоята кола и съсипва деня ти. Но ти трябва да се съобразиш, защото Яро не само не знае български език, той и законите не познава. Но понеже не е анонимен има правото неговата дума да бъде последна.

Анонимен каза...

той тоз навсякъде е капака на всяко гърне.
Даже е "модератор" в Продавалник-Троян.
Тази група вече тръгна към разпадане.
Иначе е така - обичат да дават нещо, което самите те нямат...

Анонимен каза...

То по закон при излизане от гора/нива и тем подобни трябва да се вземат мерки да не се нанасят кал, камъни и други подобни по асфалтовата настилка. Естествено това не се следи. Даже този го доказва, че е така.
Направо се подиграва с власт, население (най-вече съседи) и други.
Но народа нали е кротка овца, а и нямаме полиция - така и ще си продължава.

Анонимен каза...

Пълен цървул е този Ярослав наркоман

Анонимен каза...

Всеки гледа от собствената си камбанария. А вие, които критикувате оплакването, си представете как една майка с малко дете от този вход ще изкара детската количка, докато се опитва да държи детето да не залитне случайно и да се изцапа от джипа. Найс, а?

Unknown каза...

Хахахахахахаха, ще умра от смях хаахахаххаха .....

То имало повече олигофрени в тоз град от колкото си мислих бе хахахахахха .... Как един не дойде в очите да ми каже нещо ами лае тука анонимно ебати смешниците хахахаха.... Какви улици на към "Иното" не разбрах .. Неграмотен съм ДОБРЯ БРЯ мога И повичИ даЖИ ТъИ дубре лИ :Д

Забавлявам се с вас благодаря палячовци такъв съм бил инакъв съм бил ела ми го кажи нямам нищо против или като си мъжкар пък такъв чак застани си с името :Д Туи пък, че съм наркоман изби рибката теб ми е много любопитно да разбера кой си и ще разбера ще се видим да се обосновеш защо и как съм наркоман хахаха .... Човек може да разбере неубясними неща за себе си от ТронскиТИ селяндури прости ... Когато говориш истината те обиждат и те отритват, че и настроиват хората срещу теб даже брех смелчаги ама анонимно ... Ще се видим "приятели" небойте се :) палячовци олееии още ми е смешно ... Дано нямате деца да станат олигофрени като вас ... Зимата бутате ли си снега от колите до ламарина и леда по подкалниците, че хвърчи и пръска на хората прозорците или пък да счупи крак на човек минаващ по тротоара ... смешници ... Погледнете себе си какви сте утайки и децата ви какви са наркомани пък те тогаз критикувайте другите ама тя завистта и злобата в Троян си е на мода ..

Unknown каза...

Само не знам, защо си мислите, че като имате титла анонимен сте найстина анонимни няма нищо ще се видим индивидуално да кажете каквото имате аз съм добър слушател.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |