Разбиха чешмата по пътя за Балабанско

* Каменната красавица бе изградена през 2014 г. от трима местни - Станимир Бенев, Пенко Раев и Станислав Бенев, за нейната вода
 идваха откъде ли не
Крими
Личи си, че е действано умишлено, с чук, чешмата преди с. Балабанско, 1 септември 2016 г.
ПРЕЗ 2014 Г. трима местни жители, от с. Балабанско, възстановяват някогашната пресъхнала чешмичка на завоя преди селото. Със собствени средства, с много ентусиазъм и с много безвъзмезден труд. Имената им са Станимир Бенев, Пенко Раев и Станислав Бенев, помагали и други. Всички се радвали, защото се получило много добре – със студената планинска вода, за която идвали и от други места, със солидния каменен градеж и оформения чудесен кът за отмора с две дървени пейки, бетонна масичка, отбивка за автомобили.

ДО МИНАЛИЯ четвъртък. Когато през нощта всичко това било разбито и изпочупено – явно умишлено, с чук, целенасочено. Информира ни, силно разстроена, кметицата на селото Маргарита Генкова. Че пораженията са сериозни се уверихме на място. Личеше си, че е направен и опит да се избие чучурът, т. е. чешмата да пресъхне; за радост унищожителите не са успели напълно – чучурът е изкривен и пробит, но водата продължава да тече, макар с изтъняла струйка.

Чучурът е изкривен и пробит
ГОВОРИХМЕ с различни хора и всички бяха единодушни, че става дума за умишлени действия, за умишлено престъпление. Кой и защо го е извършил, бе загадка. На ход е полицията.

Т21

„И идат стада, идат хора, вървят към чешмата и очите им горят от задуха и от жега. От едната и от другата страна на чешмата е бяло шосе и всеки, който мине по него, отива ли, или се връща, отбива се на чешмата да пие вода. И може би рядко някой ще го каже, но в душата на всекиго е благодарност към Бога и хвала към онзи, който беше направил тая чешма и чието име сякаш вечно шепнеха струите на трите чучура...”

Йордан Йовков, из „Песента на колелетата”

14 коментара:

Анонимен каза...

Тези които са го направили са пълни изверги.

Анонимен каза...

Големи идиоти има по тези земи за да посегнат на вода и чешма...

Анонимен каза...

Ех ръчичките да им начупиш на тоя идиоти!Не вземат и те на направят нещо полезно а се гаврят с хорския труд.

Анонимен каза...

Тъпанарщина! Интересно, ако ги хванат, какво ще им направят?

Анонимен каза...

Ако е ром нищо няма да му направят. Те са неприкосновен запас, бъдещето на нацията.

Анонимен каза...

Ако през живота си не си отгледал дете,посадил дърво и направил чешма-все едно не си живял!

На ербап вандалите ще напомня-Бог забавя,но не забравя!

Анонимен каза...

Ако не си се изтропал на труда на някого, ако не си му завидял поне веднъж от душа, значи не си троянец!

Анонимен каза...

1- няма да ги хванат, защото НЯМАМЕ ПОЛИЦИЯ.
2- ако сами се издънят - пак ще им се размине.
Но ако закона нищо не им направи (ако се знае кои са), то тогава трябва мести и най-вече майсторите на чешмата да ги почупят от бой тези келеши.

Анонимен каза...

Колкото ще хванат и тези които вечер си правят гонките там.Ако шофирате по тъмно там - внимавайте.

Анонимен каза...

Тези са пълни идиоти!

Анонимен каза...

Добре де, видяхме простотията на някой комплексар какво е направила, но ако сме толкова загрижени дайте да оправим белята.

Анонимен каза...

11-ти, съгласен съм с теб, но на другия ден пак ще казим конски фъшкии по улиците! 100 човека да градят, само трима да рушат, няма преборване!

Анонимен каза...

Напротив, ако 3ма от 100 рушат значи ще ги смажем. Не трябва да се оставяме на такива простаци да нарушават нашата хармония и радост в живота.

Анонимен каза...

Тука някак си силно се съмнявам да са роми. Личи си че си е наша Българска работа! Те не трошат неща от които имат полза,ще го източат, но не и стчупят.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |