Гости от Драма на 3 март в Троян

* Донка Михайлова: Необходимо да бъдем заедно в трудното ежедневие, което има днес Европа
Празнично
Димитрис Карампатзакис и Александрос Панагиотидис
ЗАМ.-КМЕТЪТ на гр. Драма (Гърция) д-р Димитрис Карампатзакис и общинския съветник в драмския местен парламент Александрос Панагиотидис бяха гости на Троян на националния ни празник 3 март. ВИП гост на празника ни бе и областният управител на Ловеч Ирина Митева.

„С ОСВОБОЖДЕНИЕТО на 3 март 1878 г. се възражда една от най-старите европейски държави със забележителен принос в световната културна история, възражда се България”, каза в приветствието си към множеството, изпълнило централния градски площад, кметът Донка Михайлова. 

Троянският площад бе пълен с народ
Словото на кмета
КМЕТСКОТО слово завърши с едно актуално послание: „На този ден трябва да си кажем, че е необходимо да бъдем заедно в трудното ежедневие, което има днес Европа. Защото Европа е разделена между грижата към милиони хора, бягащи от войната и други, които идват тук да атакуват нашата вяра и да убиват. Защото пред Европа днес стои големият въпрос – как да се справи с надигащата се вълна на омраза към различието”. 

ПРИ РАЗГОВОРИТЕ си с троянската управа гръцките гости споделили, че тези дни 40-хилядната Драма е посрещнала 1000 бежанци от Сирия. Общината е осигурила подслон на мигрантите в свободен общински имот и полага грижи за тях.  

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

Тази статия би засенчила доста от образците за отразяване мероприятията на комунистическата "народна" власт от преди 27 години.
Всичко си има - и отговорните другари и другарки и гостите от окръжния комитет на БКП...опссс, днес ги наричат ВИП гости, има ги и гостите от братските комунистически.... опссс, европейски държави, с които заедно ще преборим ТРУДНИТЕ ВРЕМЕНА!!!! /това го запомнете, защото и при официалния комунизъм времената вечно бяха трудни, въпреки "големите успехи" на Партията и партийните ни ръко-водители/.
Има я и "поантата" от събитието, как местното комунистическо.... опссс, кметско величие е казало това или онова, сякаш 10 каменоделци изчукват в момента тази историческа реч и послания за.... един Господ вече знае за кого.
*
За съжаление, от години в Троян 3-ти март е превърнат в един жалък "аватар" на комунистическия 9-ти септември.
Само манифестацията липсва. Иначе номенклатурните кадрите на БКП, които управляват /съсипват/ Троян от 1995-та до ден днешен са налице. Тълпата, която дали манифестира или гледка комунягите и им ръкопляска също е налице. Налице са и полегналите в крачката на троянските комуняги местни журналисти /самообявили се за такива/.
Налице са и няколкото празника или чествания през годината, които се провеждат от днешната /и вчерашната/ троянска комунистическа власт по един и същи "калъп".
п.п. А факта, че цяла една седмица след 3-ти март се пише нещо за този Национален празник е повече от показателен. Да не би новата комунистическа власт в Троян отново да "одобрява" статиите за троянските вестници, подобно на един другар от ГК на БКП и секретар по идеологията на комунизЪма и днешен голям демократ от ГЕРБ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |