Актуалната обстановката в община Троян – 18 януари

* Тротоарите са в лошо състояние, който не си почисти –
 заплашен от глоба по чл. 11 от Наредба №1 за обществения ред
 * В няколко села проблеми с почистването на пътните платна;
 няма бедстващи граждани
Зима е
ПЪТНАТА обстановка в община Троян след обилното количество снеговалежи за последните часове е усложнена. Уличната мрежа, общинските и републиканските пътища са проходими при зимни условия. Кметът Донка Михайлова и зам.-кметът Ангел Ангелов, заедно с експерти от общинската администрация и тази сутрин направиха обход на ключовите улици, кръстовища и обекти в града. Проблеми със снегопочистването има в няколко села в общината, към които са насочени екипи за разчистване на пътните платна. Няма данни за бедстващи граждани. Ръководството на общината е в непрекъснат контакт с електродоставчика „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

В ЛОШО състояние са тротоарите в града, което затруднява преминаването на пешеходци и поставя в риск гражданите и особено децата. ОП „Комунални услуги“ почиства тротоарите край училищата и детските градини. Служители от администрацията са на обход на града, за да информират за пореден път гражданите за задължението им да почистват прилежащите тротоарни площи към техните жилища, офиси и магазини, залегнало в Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян (Раздел ІV. Поддържане на естетичен вид и чистота на населените места на територията на Община Троян, чл. 11). При неспазване на това задължение ще бъдат налагани съответните административни глоби, предупреждават от администрацията (за размера на глобите - виж по-долу). Две от машините на ОП „Комунални услуги“ почистват пешеходни ивици край автогарата и местата, където преминават по-голям брой пешеходци. На ключовите кръстовища, мостове и стълбища в града са изпратени работници, които да събират и извозват снега. Спирките на градския транспорт също ще бъдат почиствани ръчно.

ПРИ ВЪЗНИКВАНЕ на проблеми, напомняме, че може да звъните на телефоните в Общинска администрация 0670/6-80-50 (дежурен в Община Троян) и 0670/6-80-01.

Станислава Цукева, PR на Община Троян

Наредба № 1
за опазване на обществения ред на територията
 на община Троян
(Приета с решение № 391/25.07.2013 г. на ОбС - Троян, изменена и допълнена с Решение № 769/27.11.2014 г.)

Раздел ІV. Поддържане на естетичен вид и чистота на населените места на територията на община Троян

Чл. 11. Задължават се управителите на търговските дружества, едноличните търговци, ръководителите на предприятия, кооперации, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти да отстраняват снега по тротоарите и пространствата, прилежащи към сградите и търговските обекти непосредствено след снеговалежа, както и да отстраняват ледените висулки и създаващите пречки за преминаването на пешеходци натрупвания от сняг.

Раздел Х. Административно-наказателни разпоредби

Чл. 65. За нарушение на разпоребите на тази наредба на физическите лица се налага наказание глоба в размер от 20 до 50 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци – имуществена санкция в размер от 20 до 100 лева.

Чл. 66. За повторно нарушение на разпоребите на тази наредба на физическите лица се налага наказание глоба в размер от 50 до 150 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци – имуществена санкция в размер от 100 до 300 лева.

Чл. 67. За системно нарушение на разпоребите на тази наредба на физическите лица се налага наказание глоба в размер от 100 до 500 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци – имуществена санкция в размер от 200 до 2000 лева.

Начало 

Още по темата:

12 коментара:

Анонимен каза...

А за непочистени улици от Общината коя наредба е за санкции от страна на гражданите.

Анонимен каза...

Снега не са извозва а се изхвърля от машините на тротоарите!!!Как тогава да ги чистим ?!

Анонимен каза...

ТРОЯН ПРОКУРАТУРА
http://lovechmedia.com/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8/10-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b1%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%83%d0%bc/

Анонимен каза...

Редно е да бъдат поздравени всички, които участваха в почистването на снега и сравнително доброто състояние и проходимост на пътищата в общината - различните ръководства, организатори и най вече изпълнителите.

Анонимен каза...

Кой да бъде поздавен бре Донка ли или почистващите фирми че всички улици в Троян са почистени.

Анонимен каза...

5-ти, ако нещо ти е криво или си с перде на очите - не си изливай полюциите тук. Всички пътища са проходими, няма инциденти, няма проблемни селища. И всичко това в кратки срокове и с добра организация. Зима е, 5-ти, вали сняг и условията са сурови за всички ни. Уважавай трудът на хората, които две денонощия чистят и се трудят за да може общината да функционира.
Ако не искаш сняг и студ - бягай при някое африканско племе. Макар че и там ще намериш за какво да се озъбиш. Разликата е, че там бързо ще те опекат на шиш и ще те похапнат с големи благодарности към "Донка" :)

Анонимен каза...

сутринта беше ужасно по всички улици из центъра

Анонимен каза...

Така е 7ми, но на 4 и 6 за това му се плаща от общинската хазна, да замазва положението.

Анонимен каза...

Аз изчистих пред и зад блока ха ха ха ха!!!
120 семейства от блока са много доволни ха ха ха...!!!

Анонимен каза...

Проходими и почистени пътища са две коренно различни понятия. Да, проходими са със специални превозни средства, а не с нашите возила, за които плащаме по 130 лв. данък на Общината.

Анонимен каза...

Как може кметицата да казва че пътищата са почистени???Отидете на площада безобразие , на пазара пред Т-маркет същото ....за какво да говорим .....

Анонимен каза...

11-ти, преди малко минах през целия център- почистен е! Как може да приказваш такива глупости!!! Не е направена някаква мижава пътечка, а толкова колкото да мине автомобил. Какво искаш, не мога да разбера!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |