Шахмат: В петък – демонстративен сеанс на едновременна игра

* Срещу ученици от троянските училища ще застанат гросмайстор Николай Нинов и международните майстори Димитър Карапчански и Симеон Винчев * Организатор – троянският клуб „Кресим”

ТРОЯНСКИЯТ шахматен клуб „Кресим”, регистриран през 2011 г., съвместно със СОУ „Васил Левски” (Троян), организира сеанс на едновременна игра на гросмайстор Николай Нинов и международните майстори Димитър Карапчански и Симеон Винчев. Срещу майсторите ще застанат ученици от училищата в Троян, а домакин на шахматната надпревара ще е модерната спортна зала на партньорското СОУ.  Шоуто ще се състои на 30 ноември (петък) и ще стартира в 15:00 ч., вход свободен.

„ТОВА Е ПЪРВИЯТ по рода си демонстративен шахматен сеанс в Троян и се надявам с него да поставим началото на поредица от демонстративни изяви и турнири с цел популяризиране на една от най-древните стратегически игри в света”, коментира пред Т21 председателят на клуб „Кресим” Симеон Винчев, едно от най-големите имена на кореспондентния шах у нас и капитан на българския отбор на 19-тата Олимпиада по кореспондентен шах, която върви в момента.

Т21
Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Има ли шах клуб в Троян,ако има къде е .

Анонимен каза...

И аз това питам?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |