Дързък обир във фирмата на Хари Велев

* Крадците вързали пазача Г.Г., разбили касата и задигнали 88 500 евро * Окрадената фабрика е обявена за продан, цената 1 850 000 щатски долара

ДЪРЗЪК ОБИР бе извършен в офиса на троянската фирма „Веко” ЕООД, собственост на известния местен бизнесмен Хари Велев. На 21 ноември, събота, около полунощ в административната сграда на фирмата на ул. „Пряспа” 55 в Троян нахлули трима неизвестни (единият с маска на лицето), завързали 61-годишния нощен пазач Г.Г. и му залепили устата с тиксо. След това атакували металната каса, намираща се в стая на първия етаж на сградата. Нападателите успели да разбият сейфа и отмъкнали 88 500 евро, 100 щатски долара, 350 турски лири, 400 македонски денара и 300 сръбски динара. Бандитите разбили и втора метална каса на втория етаж, но тя била празна. Сигнал за обира бил подаден в полицията чак по обед (12:05 ч.) на следващия ден – неделя, 22 ноември. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК), а обирджиите ги грози затвор от 3 до 10 години. Разследването продължава, но извършителите все още не са задържани.

ПРИПОМНЯМЕ, че „Веко” ЕООД е наследник на керамичния завод „Изкуство” (Троян), приватизиран в края на 90-те по време на т. нар. масова приватизация. В момента производствената част на „Веко” ЕООД (фабрика, машини и земя) е обявена за продан с цена 1 850 000 щатски долара (данните са от официалния сайт на фирмата - www.beko-troyan.com ).

1 Коментара:

Анонимен каза...

i

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |