Хубава работа, ама троянска: Пътна яма блокира паркинг

* Грамадната дупка е дълбока около 20 см, а дължината и ширината й се измерват в метри * Потенциална заплаха за ПТП в най-интензивния участък на основната троянска улица – ул. „Васил Левски”

ДОСТА СИГНАЛИ ПОЛУЧИХМЕ В РЕДАКЦИЯТА, и продължаваме да получаваме, за една … пътна дупка. Не дупка – яма! Ще кажете – нищо ново, дупки колкото искате и в Троян, и в общината (макар че, трябва да сме справедливи, за двете си управленски години „герберите” посвършиха доста неща в тази посока – бел. Т21). Нищо ново, ама въпросната дупка е по-обемна от обичайното – дълбочината й е от „поносимите” 20-тина сантиметра, но дължината и ширината й се измерват в метри?! И е с няколко идеи по-коварна от допустимото. Защото е точно на излаза на паркинга (Алдица) към най-натоварената троянска улица – ул. „Васил Левски”; и то в най-интензивния и конфликтен участък – преди кръстовището към Пачовия мост (моста за „Елма”).

ОПАСНОСТТА ИДВА ОТТАМ, че завиващите от улицата към паркинга автомобили са принудени рязко да намалят, изтеглянето им става неестествено бавно и предпоставките за тежки инциденти (дай Боже да не се случват!) са налице. Подобна е ситуацията и с излизащите от паркинга автомобили – и те, суетейки се и правейки опити да избегнат ямата, се превръщат в потенциална заплаха за движението.

ИМА ОЩЕ НЕЩО – Троян се задъхва от липса на места за паркиране, а тази яма отказва мнозина от идеята да използват този, иначе удобен и намиращ се на възлово място градски паркинг.

И ОЩЕ НЕЩО – хората, живеещи в голямата кооперация зад паркинга, са потърпевши ежедневно, и то по няколко пъти. И само те си знаят колко е „удобно” и „приятно” автомобилното им излизане и прибиране.

СПОРЕД СЪКВАРТАЛЦИТЕ въпросната яма е останала след някакъв ВиК ремонт, но те не са наясно коя точно служба или фирма трябва да я зарине и закърпи. Но се надяват, че това все пак ще се случи. И то преди да паднат снеговете, когато ситуацията допълнително ще се усложни. А дано!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |