Община Троян остро осъжда деянието

* „Към настоящия момент не могат да бъдат предприети мерки, след като нарушителите не са установени на място, в момента на извършване на деянието“ * „Очакването е съседите и свидетелите да съдействат при провеждане на разследване“
Тема с продължение
Къщата на Димитър Гимиджийски
В материала си „Йоана Радевска: „Не го проумявам?!“, публикуван в бр. 19 на Т21 от 22 май т. г. и в сайта на вестника на 28 май, споделихме и коментирахме сигнала на нашата читателка за отсечени незаконно четири дървета до бившата къща на именития троянец и почетен гражданин на Троян Димитър Гимиджийски, една от архитектурните забележителности в централната част на града (на ул. „П. Р. Славейков“), сега реновирана и с нови собственици. Г-жа Радевска недоумяваше как е възможно след тази незаконна сеч насред Троян да няма никаква реакция и питаше: „Къде са общинските власти, къде са органите на реда?!“. Ние преповторихме въпроса с надеждата „дано някой се наеме с отговора“. Отговор дойде от Община Троян, в някаква степен е обнадеждаващ – „остро (се) осъжда деянието“ и се декларира, че „Община Троян ще подаде сигнал към РУ на МВР Троян“. Сега остава да се надяваме, че полицията ще си свърши работата и няма да замете случая под килима. Дано, ще следим развитието. Т21
До:
В-к „Троян 21“, Генадий Маринов

Относно:

ОБЩИНА ТРОЯН остро осъжда деянието, описано в статията на изданието „Троян 21“ – „Йоана Радевска: „Не го проумявам?!“ от 28 май 2024 г., в която е сигнализирано за премахване на четири дървета без издадени необходими разрешителни от кмета на община Троян. Но бихме искали да уточним, че към настоящия момент не могат да бъдат предприети мерки, след като нарушителите не са установени на място, в момента на извършване на деянието.

РЕДЪТ за подаване на подобен тип сигнали е – в работно време сигнал се подава до Община Троян на тел. 0670/6-80-50, а в почивните или неработни дни сигналите се подават на тел. 112 или на дежурния при Районното управление на МВР Троян. След което компетентните органи могат своевременно да установят нарушителите и да съставят съответния акт за административно нарушение.  

ПОДАДЕНИЯТ устно сигнал на жител от квартала е направен няколко дена след самото деяние. Апелираме жителите на общината да подават своевременно сигнали при установяване или съмнения за нарушения от подобен характер по посочения по-горе ред, съгласно който институциите биха могли да предприемат съответните действия.

ОБЩИНА ТРОЯН ще подаде конкретния сигнал към РУ на МВР Троян, като очакването е съседите и свидетелите да съдействат при провеждане на разследване.

28 май 2024 г.
Община Троян
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |