Троянец спечели планинарския фотоконкурс на БТС

* Снимка на Петър Попов – заклетия левскар, изръшкал почти всички планини в Европа, изобретил нов вид „поклонически“ туризъм и продължаващ неспирно да кръстосва България и света – бе избрана за №1 в конкурса „Зима в планината“
 
Петър Попов, 2024 г.
Отличници
 
ТРОЯНЕЦ спечели фотоконкурса на Българския туристически съюз (БТС) на тема „Зима в планината“, научихме от самия него – непоправимият планинар и пътешественик Петър Попов, изръшкал всичките планини в България и почти всички в Европа и бил на десетки живописни кътчета у нас и по света. Отделно – заклет левскар и голям познавач на футболната ни история, особено тази на „отбора на народа“ „Левски“, имащ в колекцията си ценни левскарски реликви; и в тази връзка – „изобретил“ нов вид „поклонически“ туризъм, да го наречем стадионен, посещения на стадионите в градове, градчета, села и паланки, влезли в многобройните му и непрестанни туристически пътешествия.

Снимката, спечелила конкурса на БТС
СЕГА за конкурса. Приемането на снимките приключи на 15 февруари т. г., след което всички изпратени фотографии бяха качени във фейсбук страницата на организатора БТС  и бе отворено гласуване (лайкване). По регламент всеки автор имаше възможност да изпрати до две снимки, като всяка снимка се оценява отделно. За победител бе определена снимката, получила най-много харесвания – т. е. едната от двете снимки на нашия Петър Попов. Предстои публикуване на отличеното кадро в сайта на БТС, социалните мрежи и на страниците на в-к „Ехо“. Разбира се за автора победител ще има награди, които предстои да му бъдат връчени – тениска с логото на движението „Опознай България – 100 национални туристически обекти“, бандана (кърпа за глава с логото на БТС) и туристическия справочник „Хижите в България“. И от нас – честито!

Отляво – кадрото, победител във винпромския конкурс (2020 г) и снимки от Сахара и връх Арарат с тениски на „Винпром Троян“ и шише троянска в ръка
Петър с Георги Иванов-Гонзо, бившия играч на сините и от дни шеф на футбола в България, на традиционното поклонение на лобното място на Гунди и Котков на Витиня, 2011 г.
И ДА ДОПЪЛНИМ. Преаз 2020 г. Петър Попов спечели друг подобен фотоконкурс, организиран от „Винпром Троян“ АД, водещия национален производител на спиртни плодови питиета, сред тях и прочутата и ненадмината „Троянска сливова“. Тогава условието бе участниците да изпратят своя снимка в планински условия и задължително с продукт на „Винпром Троян“. Победата на Петър бе с кадро, запечатало го с бутилка (троянска) на ръба на Червената скала в Родопите (виж „Пътешественикът левскар Петър Попов спечели винпромския фотоконкурс“  – бел. ред.).

Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |