Къща изгоря в Голяма Желязна, загина 69-годишната стопанка

* Предполагаемата причина – неизчистен комин и/или неправилно използване на отоплителен уред * Осем пожара в областта за последните 24 часа, два от тях в Троянско, причината една и съща – неизчистени от сажди комини
Ад под небето
Горящата къща в Голяма Желязна, 9 януари 2024 г., снимка www.focus-news.net
ВЪВ ВТОРНИК следобед, 9 януари, пламва къща в троянското с. Голяма Желязна. И до пристигането на двата гасачески екипа от Троян сградата е опустошена от пламъците. Опасността от разрастването на пожара и пренасянето му към съседните постройки е голяма, но в крайна сметка огнената стихия е победена. Обаче при последвалия оглед сред отломките на изгорялата къща е открит трупът на 69-годишната й обитателка.
 
ПО ПЪРВОНАЧАЛНИ данни пожарът е възникнал от неизчистен комин и/или неправилно използване на отоплителен уред, а в РУ на МВР Троян е образувано досъдебно производство и причините за трагичния инцидент ще се изясняват. Информация от полицията сочи, че за последните 24 часа (10 януари) в Ловешка област са регистрирани 8 пожара, два от тях са на територията на РСПБЗН Троян, като причината за всички е една – непочистени от сажди комини.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |