Отличен за троянските „лисичари“

* Победа за Златин Костов (Класика 144МХц), вицешампионска титла за Николай Митев (Радиоориентиране), второ и трето място за Цонка Райковска; Димитър Кирев с две титли при ветераните
Държавно първенство по радиоориентиране
Даниел Николов (Стара Загора) и Николай Митев (Троян)  със злато и сребро на ДП по радиоориентиране, мах. Баба Стана,14 май 2023 г.
НА 13-14 МАЙ в околностите на мах. Баба Стана (с. Орешак) се проведе Държавното първенство по радиоориентиране от календара на Българската федерация на радиолюбителите. Организатор на състезанието беше Радиоклуб Троян с финансовата подкрепа на Община Троян. Участие взеха и национални състезатели от една от големите школи в Румъния. А в рамките на спортното събитие се проведе и демонстративен турнир по радиозасичане „Млад Лисичар“ във възрастовата група М14 (момчета до 14 години).

ПРЕЗ ПЪРВИЯ ден, събота, 13 май, бе надпреварата в дисциплината Класика 144МХц (УКВ обхват). Участваха 18 състезатели, разделени в четири групи (юноши, мъже, жени и ветерани). Тук състезателите от Радиоклуб Троян направиха много добро класиране – Златин Костов зае първото място при мъжете (М21), Цонка Райковска е втора при жените, а Димитър Кирев спечели при ветераните (М70).
 
Участниците в демонстративния турнир „Млад Лисичар“
В същия ден бе и демонстративният турнир „Млад Лисичар“, в който взеха участие 8 деца до 14-годишна възраст от Радиоклуб Троян и Радиоклуба при Техническия университет (Габрово). Първоначално се проведе обучение на няколко демонстративни трасета след, което бе състезание, в което доминираха представителите на Радиоклуб Троян – победа за Илиян Иванов и „бронз“ за Христо Казанджиев, и двамата с отлични времена.
 
ВЪВ ВТОРИЯ ден, неделя,14 май, се проведе Държавното първенство по радиоориентиране (сравнително нова дисциплина в радиозасичането, познато още като „Лов на лисици“,  представляваща бягане в гориста местност по свободно избран маршрут по системата „скорелауф“, която се ползва в спортното ориентиране). При радиоориентирането предавателите са обозначени с кръгче на топографската карта и се намират някъде в района на кръгчето, като са много добре маскирани, излъчват с ниска мощност и състезателят първо трябва да попадне в района на кръгчето и с радиоприемник с насочена антена да ги открие. В състезанието се търсят общо 10 предавателя плюс един финален.
 
В този старт Радиоклуб Троян отново не отстъпи от позициите си. При жените нашата Цонка Райковска се класира на трето място, шампионка стана Юлия Соколова от Радиоклуб Електронинвест (София). При ветераните Димитър Кирев стана държавен шампион, а при мъжете Николай Митев грабна вицешампионската титла, като победител тук стана Даниел Николов (Радиоклуб Стара Загора).

РЪКОВОДСТВОТО на Радиоклуб Троян изказва искрени благодарности към Българска федерация на радиолюбителите  и Община Троян за подкрепата! Благодарим на всички съдии за добрата работа и на участниците в състезанието! До нови срещи по троянските терени!

Николай Митев

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |