„40 години по-късно“ в Серяковата къща

* Изложба на възпитаници на троянското Художествено 
 училище, които се събират и показват свои произведения 40 години по-късно, неслучайно в навечерието на 24 май
 
Предстоящо
 
НА 19 МАЙ, петък (18:00 ч.), в галерия „Серякова къща”, Троян, се открива изложбата „40 години по-късно” на учениците от Випуск 1983 г. на троянското художествено училище НУПИ „Проф. Венко Колев”. Предстои една вълнуваща среща след 40 години на хора, прекарали заедно пет незабравими години в троянското художествено училище. Участниците в изложбата са хора, които продължават да се занимават с керамика, живопис, карикатура и иконопис, а някои от тях дори  с театър и музика.

Мирослав Вълев
ТОЗИ випуск е първи за проф. Вихрони Попнеделев. Преподаватели по керамика са  Енчо Ганковски, Николай Йовков, Поля Нанова, по скулптура – Дочо Терзиев,  а по рисуване и живопис – Цветан Панчовски, Мая Дочева, Росица Петкова и др. Във випуска са завършили 28 души, от тях трима вече не са сред живите, а 20 ще се включат със свои творби в изложбата. Главният организатор е известният троянски иконописец Мирослав Вълев и неговите очаквания са изложбата да е своеобразен празник – на хора, които се събират и показват свои произведения 40 години по-късно, неслучайно в навечерието на 24 май. Заповядайте да споделим празника с тях!

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |