Очакваме: Ново улично осветление

* Проектът на Община Троян е класиран на 11-то място от общо 68 в страната и трябва получим безвъзмездна европейска субсидия от 751 хил. лв.; очакваме покана за подписване на договора за финансиране
Добрата новина
ЕДИН изключително важен проект за Троян, подготвен от общинската администрация, е на път да получи безвъзмездно европейско финансиране, научихме на редовната месечна пресконференция на кмета Донка Михайлова. Става дума за проекта за цялостно технологично обновяване, модернизация и подмяна на уличното осветление в града (Троян) и големите села Орешак и Черни Осъм, чието пълно наименование е „Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на територията на община Троян, намиращи се в населените места гр. Троян, с. Орешак и с. Черни Осъм“. Троянският проект е класиран на 11-то място от общо 68 проектни предложения в страната и стойността му е 1,225 млн. лв. с ДДС, от които европейската субсидия ще е 751 хил. лв., а останалите 474 хил. лв. ще са наше общинско съфинансиране.

ПРЕДВИЖДА се подмяна на съществуващите осветителни тела с нови енергоефективни със светодиодна (LED) технология, подмяна на осветители с високоефективни соларни, осигуряващи възобновяема енергия за системата, изграждане на нова автоматизирана система за контрол, управление и мониторинг на уличното осветление и консумацията на електричество, подмяна на съществуващите касети и табла за улично осветление с нови, оборудвани с необходимата технология, въвеждане на полунощен режим за улиците, които го позволяват. Очакванията са след реализацията на проекта качеството на уличното осветление в Троян (и двете села), което сега не е особено добро, дори повече – на места е доста зле, да се подобри значително; и освен повишаване на комфорта и поевтиняване (намаляване на годишните разходи за ток за уличното осветление), да се постигне ефект на намаляване на рисковете за всички участници в движението (пешеходци, велосипедисти, шофьори). Община Троян очаква покана от Министерство на енергетиката за подписване на договора за финансиране, уточни г-жа Михайлова.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |