Кооп „Обнова“ празнува

* И от нас – ЧРД, Кооп „Обнова“! Успешно и дръзко напред, както досега, и поне още 100!
Юбилейно
КООПЕРАЦИЯ „Обнова“ в с. Черни Осъм отпразнува своята 100-годишнина – на 8 октомври, деня, в който през 1922 г. се провежда учредителното събрание на кооперацията. Празникът започна с поднасяне на венци пред барелефа на Кирил Кипров на фасадата на Кооперативния дом в центъра на селото. А в словото си председателят Владислав Кардашимов поздрави кооператори и гости, зачели юбилея.
 
И ПРИПОМНИ заслугите на Кирил Кипров – водил кооперацията в тежките години на световната икономическа криза (1929-1933), когато тя успява да разкрие ново производство, закупува допълнително оборудване и изгражда собствена електроцентрала, която дава ток и на селото. След това множеството, сред което бе и кметът на селото Марин Сираков, начело с троянския общински духов оркестър и мажоретките направи шествие от площада до Кооп „Обнова“, където бе празничният коктейл.

И ОТ НАС
– ЧРД, Кооп „Обнова“! Успешно и дръзко напред, както досега, и поне още 100!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |