„Посоки“-те на Момчил Митев

* Ще видим пространство на митичност, ангелски създания и паралелни светове, където на пиедестал е жената – галерия „Серякова къща“,
 25 август, 18:00 ч.
Предстоящо Живопис
Момчил Митев
НА 25 АВГУСТ, четвъртък (18:00 ч.), в троянската галерия „Серякова къща“ своя самостоятелна изложба открива гостуващият художник Момчил Митев. Авторът я е озаглавил „Посоки“. И в нея ще видим неговите (мечтани) посоки – в едно пространство на митичност, ангелски създания, паралелни светове, където на пиедестал е най-съвършеното божие създание, жената. Живописецът ще покаже и свои картини за войната в Украйна.

МОМЧИЛ МИТЕВ (1962 г.) е роден в с. Малки Вършец и е израснал в с. Градище, Севлиевско. Завършил е софийската Художествена гимназия. Над 20 години работи в рекламния бизнес, като негови клиенти са едни от най-големите световни брандове – „Кока-Кола“, „Нестле“, „Сушард“, „Сони“, банки, фармацевтични компании и др.; на практика всеки един от нас редовно се среща с някое от неговите творения по рафтовете на магазини, по витрини и билбордове.

ПРЕЗ ГОДИНИТЕ работи и като илюстратор и има създадени над  100 корици на книги, сред които са и българските издания на поредиците „Дюн“, „Властелинът на пръстените“, „Фондацията“ и други. Няколко години е художник в един от най-големите лейбъли за джаз музика – „Лейбъл Рекърдс“ (Ню Йорк, САЩ). Занимава се и с интериорен дизайн. Известно време живее и работи в Англия, в родния град на Шекспир Стратфорд на Ейвън, където всъщност се завръща към живописта. Реализира изложби в България и чужбина и има множество участия в общи изяви. Творбите му се намират в частни колекции на пет континента.

ХУДОЖНИКЪТ
има и предишно участие в Троян – през 2019 г. участва с две свои творби в забележителната изложба „Столът”. Още тогава неговият приятел и колега Валентин Щинков, организаторът на „Столът“, му препоръчва Серяковата къща като добро пространство за професионална изява. Момчил Митев е работил и по рекламата на троянската мебелна фирма „Елма 13”, собственост на инж. Владимир Хаджийски и Милко Стоев.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |