Варненец, живеещ в Англия, дари 5000 рибки

* Зарибителният материал – балканска пъстърва, е на стойност над 1100 лв. и бил пуснат по горното течение на река Видима * Дарителят Димитър Зафиров има свой имот в Скандалото и е радетел на
 риболова „хвани-пусни“
Добрата новина
ДАРЕНИЕ на 5000 рибки от вида балканска пъстърва, които на 29 юни са били пуснати по горното течение на река Видима в района на Априлци, е направил варненецът Димитър Зафиров. Научихме го от председателя на прочутата Ловна дружинка в с. Велчево, троянския бизнесмен Цветан Петров („Ослар“). Стойността на дарението надхвърля 1100 лв.

ДАРИТЕЛЯТ е от Варна и от години живее в Англия, но има селска къща в съседното на Велчево с. Скандалото, и двете в община Априлци, и когато си е в България, по няколко месеца през годината, е основно тук. Запален рибар е – привърженик  на риболова „хвани-пусни“, при който уловът, независимо от размера и теглото, се връща във водата и на мухарския способ, използващ кукички без контра, щадящи рибата. Настоящата дарителска акция не е първата му.

„ДИМИТЪР е много хубав човек, веселяк и истински природолюбител. За него, както и за нашата дружинка, ловът и риболовът представляват основно грижа за дивеча, те са начин за запазване и развитие на екосистемата, не друго“, коментира г-н Петров. Зарибителната акция била проведена според нормативните изисквания и съвместно с представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Отделно зарибяване с балканска пъстърва наскоро направили и от Държавното ловно стопанство (ДЛС) „Русалка“ в Априлци.

Т21
На снимките – моменти от зарибяването

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |