Витлием Илиев влезе в ръководството на БЗНС

* Редовният конгрес на оранжевата партия избра нов лидер – Илия Зюмбилев, досегашният Николай Ненчев остава редови член * „България няма място в задушаващата хватка на новия световен диктаторски ред, който Путин иска да построи и управлява“
Партийни
На преден план – новоизбраният лидер на БЗНС
инж. Илия Зюмбилев, зад него е Витлием Илиев
ПОТОМСТВЕНИЯТ земеделец, дългогодишен активист на земеделското движение и председател на троянската дружба на БЗНС Витлием Илиев бе избран за член на висшия партиен орган – Постоянното присъствие. Троянецът получи и партийна грамота „за преданост към националните интереси“ и „отстояване на човешките права и демократичните ценности у нас и по света“. Това стана на провелия се преди дни в Плевен (28 май) 42-ри редовен конгрес на БЗНС. Партийният форум избра нов лидер на партията – пловдивчанинът инж. Илия Зюмбилев, който до този момент бе начело на оранжевата структура в Пловдив. Досегашния земеделски водач и бивш военен министър Николай Ненчев, оттеглил се от ръководството по собствена воля, остава редови партиен член и ще продължи да работи за земеделската кауза.

НАРЕД с решаването на организационните задачи и очертаването на партийните цели конгресът излезе с категорично становище по големия политически въпрос – войната в Украйна. В официалното изявление на конгреса се чу следното:

„България е част от свободния демократичен свят и днес се налага категорично да устоим независимостта на нашата република и принадлежността ни към ЕС и към НАТО. България няма място в задушаващата хватка на новия световен диктаторски ред, който Путин иска да построи и управлява. Фанатикът на Z войната воюва не просто срещу Украйна, а срещу нашата цивилизация. Неговата цел е да потисне и да унищожи Свободата.

В своя исторически път БЗНС е изстрадал жестоките репресии, последвали съветската окупация на България. Най-многобройните жертви на терора бяха истинските земеделци, последвали съдбата на лидера си Никола Петков. В условията на възстановената демокрация БЗНС отново беше сред първите мишени на хибридната война, провеждана от Кремъл. Евроатлантическата политика на Съюза беше атакувана и на съдебно ниво, а лидерът му стана обект на ударите на агентите на путинизма.
Затова днес нашият дълг е да сме в първите редици на опълчението срещу плана за войната.

За нас като демократи няма съмнение, че ако не противодействаме, България ще е една от следващите цели на разрастващата се агресия на кремълския диктатор. Днес 42-ият конгрес на БЗНС твърдо заявява, че оставаме верни на своите вековни позиции за мир, добросъседство и народовластие! БЗНС е убеден, че ще бъде постигнато пълно и безусловно изтегляне на агресора от международно признатите граници на Украйна и ще бъдат зачетени правата на украинския народ, част от който са и българи – наши сънародници. Украйна има правото сама да определи своя цивилизационен избор. БЗНС в своята история никога не е подкрепял войните – нито първата, нито втората световна война! Историческият девиз на БЗНС е: „Винаги справедлив, никога неутрален!“.
ПО ГОРЕЩАТА вътрешнополитическа тема – партийното партньорство, Витлием Илиев обобщи позицията на конгреса така: „Отворени сме към всички партии и организации с евроатлантически виждания, без БСП и подобните й“.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |