Потвърдено: Започва изграждането на завода за електромобили в Ловеч

* Със свое писмо от 23 май директорката на РИОСВ – Плевен е уведомила кмета на Ловеч Корнелия Маринова за постъпилото инвестиционно предложение от „Next.e.Go България“ АД * Новият завод ще е на площ от 173,5 дка в „Индустриален парк Балкан“
Добрата новина
След подписването на договора – Кирил Петков получава ключовете за тест драйв на новия електромобил, 10 юли 2021 г.
НОВИНАТА от лятото на миналата година, че немската компания „Next.e.Go“ ще строи завод за производство на свои електромобили в Ловеч, на терен, осигурен от собствениците на завод „Балкан“ братя Домусчиеви и че заслугата за подписването на инвестиционния договор е лично на тогавашния министър на икономиката и настоящ министър-председател Кирил Петков, бе оспорвана многократно. По различни причини, включително политически. Но миналата седмица бе потвърдена официално от източник, на когото нямаме основание да не вярваме.

СЪС СВОЕ писмо от 23 май т. г. директорката на Районната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Плевен инж. Зорница Йоткова е уведомила кмета на Ловеч Корнелия Маринова за постъпилото инвестиционно предложение за „изграждане и управление на иновативен завод за сглобяване на електрически автомобили „e.GO“. Като възложител е посочен „Next.e.Go България“ АД, Ловеч, а уведомлението е публикувано на официалния сайт на инспекцията www.riew-pleven.eu.

Така се очаква да изглежда новият завод на „Next.e.Go“ в Ловеч
ОТ ПИСМОТО става ясно, че бъдещият завод ще е разположен в имот, намиращ се в „Индустриален парк Балкан“ в Северната промишлена зона на Ловеч. Площта на поземления имот, върху който ще се разположи заводът, е 173,5 дка. От тази площ около 17 дка са предвидени за паркинг зони за служители и посетители, за контролно-пропускателен пункт на камиони, паркинг за готовите електромобили, паркинг с логистично предназначение за тестово изпитание и др.

Т21, по информация от Община Ловеч

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |