Големият майстор на малката пластика

 * Точно преди 13 години – на 11 май 2009 г., в деня на просветителите св. св. Кирил и Методий, което със сигурност е някакъв знак на съдбата, ни напусна Шошо

Веселин Шошков-Шошо (1960-2009)

In memoriam

ТОЧНО преди 13 години – на 11 май 2009 г., в деня на просветителите св. св. Кирил и Методий, което със сигурност е някакъв знак на съдбата, ни напусна Шошо. Скулпторът Веселин Шошков. Големият майстор на малката пластика. Един огромен мъж и огромен творец с огромно сърце. Троянецът, приятелят.

ЩЕ ПОВТОРЯ нещо за Шошо (от In memoriam-а, 2020 г.): Изкуство трудно се прави в днешното масово време. Всъщност изкуство винаги се е правило трудно, то е нещо специално, единично. Още по-трудно се прави в малкия град, където нещата също са малки, говоря за духовните. Не че няма изключения. Шошо бе едно от тях, лъч, който (ни) дава оптимизъм и самочувствие.

И ДА ДОБАВЯ. Шошо е авторът на главата (логото) на „Троян 21“. През м. август 2002 г. идеята за вестника вече бе узряла, търсехме си името и графичното му претворяване. Той знаеше, бе съмишленик. И стана съучастник – даде своето предложение и ден-два след това бе готов. Нямахме колебание, това бе, и е. Почивай в мир, приятелю!

Генадий Маринов
 

Още по темата:

1 Коментара:

Марин Платников каза...

Липсва ми!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |