Простотия на Цветница

* „Но не бива да си траем. И трябва да се нервим. Иначе бялото няма да ни се случи никога“
Предизвикано
ДВЕ издути пластмасови торби, цопнати в съда за пепел, Троян, централната част, ул. „Стара планина“. Навръх Цветница.

ВЪЗМОЖНО е да е от простотия – човекът просто не е „абарисал“, че тези метални съдове са само за пепел; за да не се пълнят другите, пластмасовите, с горими неща, а те (другите), които както и в случая са в непосредствена близост, поемат другите боклуци, вкл. пластмасовите торби. Нищо, че е казвано толкова пъти, пък си и личи, трябва да си извънредно смотан, за да не го усетиш.

НО е възможно и друго, да е напук, на обратно, на инат. Този, дето е пуснал торбичките сред пепелта, да го е направил (зло)умишлено. С логиката – айде де, те ще ми казват на мен какво да правя! Възможно е. Което също е простотия, простотия на квадрат.

ВЕРОЯТНО някои ще кажат, че хабя нерви за дреболии. Но не са дреболии! Тази простотия с двете найлонови торби в съда за пепел е атака срещу правилата, атака срещу реда, атака срещу идеята да заприличаме на бял град и бяла държава. Някога, може би, едва ли, при толкова простотия наоколо. Но не бива да си траем. И трябва да се нервим. Иначе бялото няма да ни се случи никога.

17 април, Цветница
Генадий Маринов 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |