Ивелин и Камата на манастирския паркинг в Орешак на 1 януари

* „Но точно преди да излезе на главния път, джипът спря, Стоичков слезе и каза: „Давай да се снимаме“. Глътнах си граматиката, буквално започнах да заеквам“
ВИП по Васильовден
Ивелин и Камата, Орешак, 1 януари 2022 г.
В ПЪРВИЯ си брой за 2022-ра всекидневникът „Телеграф“ тиражира новината, че футболният идол на България, „Барселона“ и ЦСКА Христо Стоичков на 1 януари, Васильовден, се е черкувал в Троянския манастир, запалил е свещичка и се е поклонил на чудотворната икона на Света Богородица Троеручица в манастирската църква. Още – че на паркинга на манастира случайността го срещнала с негов отявлен местен фен. Публикувана бе и снимка, на която разпознахме 20-годишния Ивелин Георгиев, знаем го от шеговито-хедонистичните му постове във фейсбук, и решихме да почерпим информация от извора. Ивелин бе повече от отзивчив, потвърди за „засечката“ си с Камата на Васильовден и ни разказа какво точно се е случило, публикуваме разказа му и заради новината, но не по-малко заради сладкодумието.

ЕТО КАКВО сподели младият орешаченин: 
„Няма нещо кой знае колко интересно. Работя на паркинга на Троянския манастир и на 1-ви бях на работа (като никога не бях пил на Нова година и бях свеж), таксувам си хората, които лека полека взеха да прииждат. По-интересното е, че ми се стори шофьорът на един джип да е Стоичков, но не повярвах, че точно той ще дойде тук сега. Понеже работя от три години на паркинга, отдавна спрях да оглеждам хората – механично подавам билета на първия, който слезе, без да обръщам внимание на останалите. Та в случая таксувах жената, която беше с него (предполагам съпруга му), клиент като клиент. После се върнах в кабинката и си продължих работата, когато мина една група хора и ме попитаха дали съм таксувал Стоичков. Помислих си, че и на тях им се е привидял Стоичков и иронично им отговорих с „Да, да, той е, таксувах го, е как!“, придружено със смях от моя страна. От групата уловиха иронията и ми заявиха, че наистина е той, но аз продължавах да споря; тогава единият от мъжете рече „Мани го тоя, сигурно още не е изтрезнял“ и си продължиха по пътя. Мен обаче почна да ме чопли любопитството и се загледах към въпросния джип. И тогава го видях. Вече наистина. Без халюцинации. Стоичков тъкмо се подготвяше да си тръгва, вече се бяха струпали хора покрай него и логично бързаше. Отидох до него, стиснах му ръката и му казах, че не мога да повярвам кого виждам на живо. Той се усмихна, и си позволих да го попитам дали може да се снимаме заедно, Стоичков се съгласи, обаче... телефонът ми беше останал в кабинката да се зарежда. Тук ми се сви сърцето, казах му, че отивам само да си взема телефона, но идваха коли и малко се забавих, все пак съм на работа. А когато си взех телефона, само видях как Стоичков излиза от паркинга с джипа си и как пропусках шанса да се снимам с носителя на Златната топка заради едната батерия. Но точно преди да излезе на главния път, джипът спря, Стоичков слезе и ми викна: „Давай да се снимаме“. Глътнах си граматиката, буквално започнах да заеквам и да не мога да вържа и две изречения. Казах му го и той се засмя. Още веднъж му стиснах ръката и му благодарих за всичко, което е направил и продължава да прави за ЦСКА (забравих да спомена, че съм си цесекар откакто се помня!). Той се усмихна, кимна, качи се в джипа и потегли. Следващите 10 минути все още бях втренчен в снимката и не можех да асимилирам, че е истина“.

Ивелин в екип на „червените“
И ДВЕ ДУМИ за Ивелин. Казахме, че е на 20, орешаченин, че е веселяк и сладкодумен разказвач. Още – завършил е Ветеринарния техникум в Ловеч, роден е и живее в Орешак, най-голямото, най-значимото и най-прочутото троянско село, манастирското, перлата на Троянския край. „Все насам (към Орешак) ме влече“, сподели ни. И още, че на манастирския паркинг е имал срещи с много други известни личности, включително футболни. Че е заклет фен на „червените“ (футболистите, не политиците) стана ясно.

СЛЕД ВАСИЛЬОВДЕНСКАТА си среща с Камата на орешашкия паркинг Евелин маркира, как иначе, новината в профила си в мрежата. Последваха, е как иначе, множество майтапчийски, но до един добронамерени коментари. Ще цитирам един от тях, който още ме кара да се смея, на черноосъмеца (от съседното на Орешак село Черни Осъм) музикант и диригент на троянския младежки духов оркестър Марин Цочев: „Завели Стоичков да разгледа скривалището на Васил Левски в Троянския манастир. Придружаващият го монах с благоговение казал: „Тук монасите са крили Левски“. „Попе, нещо ме будалкаш май, а?! Че то в тази дупка само вратарят не може да се завре, бе! Как тъй са скрили целия отбор!“, възразил Стоичков“.

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |