БСП призна провала на изборите

* Председателят Веселинов: „Най-катастрофалният резултат от 1931 г. насам“ * Кметът Михайлова: „Ще я има ли БСП или няма да я има
 до следващите избори?“
Нас червеното знаме роди ни…
Момент от пленума на БСП - Троян, думата има Ангелина Иванова, сн. troyanexpress.com
НА ПРОВЕЛИЯ се в събота, 18 декември, пленум на общинската организация троянските социалисти признаха провала на скорошните парламентарни избори, на които БСП получи едва 10,28% от вота на българските избиратели и се срина до четвъртото място от общо седемте парламентарно представени партии и коалиции.

В ПРЕДСТАВЕНИЯ от трибуната анализ председателят на БСП - Троян Росен Веселинов обяви, че това е „най-катастрофалният резултат от 1931 г. насам“. Като в община Троян за периода от м. април до м. ноември – от редовните до вторите извънредни избори, БСП е загубила 60% от гласовете. Сред посочените причини от г-н Веселинов бе и налаганите „отгоре“ водачи на листи, както се случи и в нашия 11-ти многомандатен избирателен район Ловешки, където отгоре на всичко „парашутистите“ бяха съвсем непознати и непопулярни лица.

АНГЕЛИНА ИВАНОВА, която е сред най-критичните в общинската организация, видя причината в отстъплението от лявата идея, която се защитавала само в предизборните кампании, а това трябвало да става постоянно. Кметът Донка Михайлова, която е член на Националния съвет на БСП, отиде още по-далеч, като постави въпроса „Ще я има ли БСП или няма да я има до следващите избори?“. Доскорошният депутат д-р Валя Александрова призова съпартийците си към „страшно много работа“ и подчерта наложителната смяна на висшето партийно ръководство и нова система за предлагане на кандидатите за народни представители, за които е по-важно да бъдат „професионалисти в своята област, а не политици“. По-оптимистичен бе лидерът на областната организация на БСП - Ловеч Минчо Казанджиев, гост на пленума на троянските си съпартийци, който отбеляза, че на областно ниво изборните резултати за БСП са по-добри от средните за страната.  

СРЕД УЧАСТНИЦИТЕ, вероятно по уважителни причини, не бяха водачката на листата на БСП в нашия 11-ти избирателен район и вече депутат в 47-то Народно събрание Вяра Емилова и троянските представители в листата Младен Богдански и Васил Гадевски.

Т21, по информация от www.bsptroyan.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |