Митрофанова гостува на Михайлова

* Двете основни теми – възможностите на Троян за поклоннически и СПА туризъм и стимулиране на бизнес отношенията на местни фирми с Русия
ВИП гости
Традиционен троянски дар от кмета Михайлова за посланик Митрофанова (вляво)
НЕЙНО превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Русия у нас Елеонора Митрофанова гостува в Троян (11 ноември) и се срещна с кмета Донка Михайлова. Високата гостенка бе придружавана от пълномощния министър в посолството Филип Воскресенский и ръководителя на отдела за двустранни отношения Валентин Солодкин. Дипломатическата визита бе по троянска покана и осъществена с посредничеството на известния издател Иван Гранитски (ИК „Захарий Стоянов“), който същия ден направи солидно дарение от книги на троянската читалищна библиотека.

ДВЕ бяха основните теми на срещата на Михайлова с Митрофанова, в която участие взеха и тримата троянски зам.-кметове: възможностите на община Троян за поклоннически и СПА туризъм, които биха заинтересували руските туристи и туроператори и развитието на бизнес отношенията на троянски фирми с Русия чрез засилване на връзките с побратимения ни руски град Кашира. По думите на троянския градоначалник отношенията между Русия и България се развиват на две плоскости – тази на международната политика, която във времето е имала различни измерения и по-плодотворната, на отношенията между градовете, регионите и хората.

Момент от срещата в кметския кабинет, Троян, 11 ноември 2021 г.
РУСКАТА група поднесе цветя пред паметника на ген. Павел П. Карцов (командира на руския отряд, който освобождава Троян през Руско-турската война през 1877/78 г., прославил се с успешния зимен щурм на Троянския проход) в центъра на Троян. След което посети Троянския манастир „Успение Богородично“ и Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в с. Орешак.

Т21, по информация на Преслава Иванова, Община Троян

4 коментара:

Мишка каза...

Комунизъм и русофилство в действие! И как само си приличат Митрофанова и Михайлова!

Z@Q каза...

Хал хабер си нямаш за политико икономическата ситуация в Русия към днешна дата!
От тия си, дето нито четеш,нито можеш да анализираш!
Такъв ще е изборът ти и в неделя...,а безкнижници, като тебе бол-за това и тези избори се дирижират директно и безскрупулно от твойта любимци!

mtmvb каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
mtmvb каза...

90 % от селата в РФ нямат асфалтово покритие, 70% нямат течаща вода, 60% няма канализация... За градовете процентите са съответно 60,30,20... 5 млн. сираци, 1 млн. ХИВ позитивни... Най много рускини в света годишно приемат исляма... половин милион емигранти годишно - САЩ, ЕС, Канада, Австралия... 300 долара заплата... 80% от износа - суровини... 15 квадрата жил. площ на човек, в България - 38.... Лека вечер

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |