Яна Тодоранова: Нужно е малко, за да се отключи потенциала на региона

* „Оптимистично е, че срещам много хора, които са надигнали глава и са почувствали надежда за промяна и имат мотивация да участват в нея. Това ще промени България. Политиците и партиите са само инструмент”
 
Избори 2021 (3)  
Демократична България

ЯНА ТОДОРАНОВА е от Тетевен. Завършила е Езиковата гимназия в Ловеч и Софийския университет. Днес тя е софтуерен архитект в международна компания и общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от групата на „Демократична България”. Яна е учредител на „Да, България!” и член на Националния съвет на движението, кандидат за народен представител от листата на „Да, България!” в нашия 11-ти МИР Ловеч и в 26-ти МИР София област. И е категорична: „Нужно е малко, за да се отключи потенциала на региона - малко, но много трудна работа, срещу която има огромна съпротива от хората, които години наред целят единствено собственото си облагодетелстване”.  
– Защо сега се кандидатирате за народен представител?
– През 2017 г. излязох от порочния цикъл на битки за отделни каузи и общо политическо униние. Станах учредител на Да, България” заедно с хора, които бяха заслужили доверието ми. Щастлива съм, че вече 5 години изборът ми за отбор, с който работим, за да променим общото ни бъдеще, остана непроменен – без финансиране, без постове и облаги, без нечисти сделки, ние продължаваме и се разрастваме.

Работата ми в Столичния общински съвет ми даде поглед върху начина, по който работи управлението в последните много години - на местно, но и на национално ниво. Скоро след встъпването ми в длъжност през 2019 г. се разделих с една огромна заблуда – че проблемите, които са очевидни за всички, са резултат изцяло на корупционните практики на управляващото мнозинство. Да, коренът често е корупция, но далеч по-вредни, дори бих казала пагубни за доброто управление, са некомпетентността, късогледството и липсата на политическа воля.

Съществената трансформация започна и на национално ниво - макар и кратък, животът на последните два парламента ясно показа, че парламентарната група на „Демократична България” вече изкарва управляващите от удобните релси на комфорта. Струва си да оставя всичко, което съм изградила до момента в моя живот, за да инвестирам в общото ни бъдеще.

– „Демократична България” поставя в центъра на предизборната си програма качеството на живота и целта България да стане най-доброто място за живеене на Балканите до 5-7 години Смятате ли, че тук имат такъв потенциал?
– Проблемите в областта са подобни на тези в по-голямата част от страната – заради по-добри възможности много млади хора тръгват да търсят реализация в големите градове или чужбина, здравеопазването не отговаря на потребностите, пътната мрежа се гради бавно, некачествено и скъпо, на места никак, съществени нови инвестиции няма и надеждата за по-добро бъдеще едва мъждука.

Картината обаче не е само мрачна. В района има прекрасна природа, хора с огромен потенциал, малки и средни предприятия, които осигуряват достойни доходи. Нужно е малко, за да се отключи потенциала на региона - малко, но много трудна работа, срещу която има огромна съпротива от хората, които години наред целят единствено собственото си облагодетелстване. Оптимистично е, че срещам много хора, които са надигнали глава и са почувствали надежда за промяна и имат мотивация да участват в нея. Това ще промени България. Политиците и партиите са само инструмент.

– Какъв е Вашият призив към хората, които не са решили дали и за кого да гласуват?
– Повярвайте във властта на собствения си глас! Трите избора тази година и няколкото бушуващи кризи са изсмукали енергията на обществото, но точно затова трябва да се изправим заедно и да излезем от тях по-силни. Изберете кандидат, който заслужава доверието ви, и гласувайте.

Замислете се коя партия или коалиция в най-голяма степен защитават интересите ви и не отстъпват от поетите ангажименти, и гласувайте. Убедете обезверения, че има смисъл да гласува, защото няма „ние“ и „те“. Ние заедно ще се справим! Време е да спечели България! Изберете „Демократична България“ с номер 30 в бюлетината. Моята преференция е 108.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |