Нашият Пламен Петров – шампион в Суперспорт 600

* Най-високо на подиума за 2021 г. – след две втори и едно трето място за 7 години при професионалистите * Шампионът: „Любовта към моторите е големият ми личен мотив“
 
Със съпругата преди старта
Мотоциклетизъм
 на писта
 
ЕДИН троянски моторист от години „мачка“ на пистата със своята „Ямаха“, но като че ли остава малко встрани от прожекторите. 32-годишният Пламен Петров – приятелят и съперник на пистата на отказалия се вече шампион Красимир Михайлов, също троянец, който сега е в техническия му щаб. А поводът да говорим за Пламен е от хубав по-хубав – летящият троянец, който в момента кара за столичния клуб „Хела Мото Спорт“, вече си осигури републиканската титла в професионалния клас Суперспорт 600 (SSP600) за 2021 г. След две вицешампионски титли и едно трето място. И много хъс и любов. Защото без хъс и любов в този тежък и отнемащ много време и ресурси спорт няма как да стане; още повече в малкия град с немногото потенциални спонсори и допълнителните трудности от пандемичната обстановка.   
А ПЛАМЕН ги има, въпреки всичко – хилядите левове, които отиват за всеки състезателен сезон, липсата на писта за мотоциклетизъм (каквато има в съседните Гърци, Румъния, Турция; добре все пак, че пригодената и за моторни спортове писта в Долна Митрополия е близо до Троян), оредяващите и заради всичко това троянски състезатели. „За жалост след нас с Краси почти липсват момчета за пистовия мотоциклетизъм. В момента сме двама троянци на добро ниво в нашия спорт – Майкъл Иванов при кросистите и аз на пистата“, коментира г-н Петров.

ОТГОВОРЪТ му на въпроса ни дали смята да продължи също не бе особено оптимистичен. „Любовта към моторите е големият ми личен мотив да не спирам. Но става все по-трудно, по 20-30 хил. лв. лични средства на сезон е твърде много. Отиде си и инж. Марин Радевски, който помагаше редовно и на мен, и на Краси. Вероятно ще продължа, но не със същия интензитет, а и голямата ми цел – шампионската титла в Суперспорт 600, вече е изпълнена“, бяха думите на шампиона.

„Ямаха“-та на Пламен Петров по трасето
И ЗА ФИНАЛ малко предистория. Пламен Петров кара състезателно вече 10 години – от 2011 г. до 2014 г. е в аматьорския клас F600, като и там стига до шампионска титла на България. И оттогава до днес е в професионалния клас SSP600, като равносметката за тези седем години е отлична – шампионска титла, две втори и едно трето място в годишните класации. Пламен кара и в ендуро състезания – най-скорошните му изяви са в „Хард Ендуро Шумен“ (6 ноември, печели 3-то място) и край язовир „Копринка“, Казанлъшко (30 октомври). И винаги до него е красивата му съпруга с малкия им син, част от традиционната и забележима навсякъде троянска агитка. От нас – поздрави за шампионската титла и пожелания за нови победи!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |