Посред нощ подпалиха и изгоряха два автомобила на ул. „Незабравка“

* „Пежо 206“ е изгоряло напълно, пострадали са и автомобил „Опел Корса“ и съседен жилищен имот, задържан за палежа е 31-годишен троянец, случаят се разследва * Потърпевшата: „Уплашена съм, това е опит за атентат. Страх ме е, че могат да последват и други подобни удари" * Вижте снимки  на опожарените автомобили
Крими Актуализиран
Двете опожарени коли на ул. „Незабравка“ в Троян сутринта след палежа, 9 септември 2021 г., снимки Поликсения Тодорова
НА 8 СЕПТЕМВРИ, сряда, около 3:00 ч. след полунощ, е извършен умишлен палеж на лек автомобил в Троян. Подпаленото возило – марка „Пежо 206“, е изгоряло напълно. Огънят се е разпрострял и върху спрения наблизо друг лек автомобил, марка „Опел Корса“, също собственост на жител на Троян и също сериозно обгорял и де факто унищожен. Причинени са щети и върху жилищен имот в непосредствена близост до горящите автомобили, като единствено бързата намеса на огнеборците от  РСБПЗН - Троян е предотвратила разпростирането на пламъците върху цялата сграда. След подаден сигнал и скоростни действия на троянската полиция е установен извършителят – 31-годишен жител на Троян, който е привлечен като обвиняем за умишлен палеж; а при претърсването на жилището му са открити наркотични вещества (метамфетамини), количеството не е обявено. Разследването на палежа се извършва под надзора на троянската прокуратура (Териториално отделение - Троян към Районна прокуратура - Ловеч). Това научихме от официалното прессъобщение на прокуратурата, препратено ни от полицията.

Гледки след палежа на 14 януари 2020 г. на ул. „Балкан“, когато горяха 7 автомобила
НА ОПИТИТЕ ни обаче да получим уточняваща информация от началниците на РУ на МВР - Троян и Районна прокуратура - Ловеч и от говорителя на Окръжна прокуратура - Ловеч – за мястото на престъплението, името/инициалите на извършителя, евентуалните мотиви, степента на обществена опасност – ударихме на камък. Щели да дадат по-пълна официална информация след приключване на случая, отговориха ни. 
 
ОТ НАШИ източници научихме, че палежът е станал на ул. „Незабравка“ (пряка на ул. „Радецки“, в близост до троянската общинска болница и детска градина „Здравец“) и основните потърпевши са бившият пожарникар Красимир Тодоров и съпругата му Поликсения, двата изгорели автомобила са техни; пострадалият жилищен имот, за радост леко, е на други собственици. Големи благодарности на екипа на Николай Съботинов от РСПБЗН - Троян. Бързата им реакция предотврати запалването на покрива и последващите щети. Да сте ми живи и здрави колеги!“, коментира г-н Тодоров. „Уплашена съм, това е опит за атентат. Страх ме е, че могат да последват и други подобни удари. Надявам се, вярвам, че полицията и цялата правораздавателна система ще си свършат работата докрай и подпалвачът ще бъде наказан. Не искам да живеем в страх!“, сподели пред Т21 г-жа Тодорова. 
 
ПО НЕОФИЦИАЛНА информация палежът на колите е заради жена, от ревност, и е насочен срещу сина на сем. Тодорови, а подпалвачът е образован млад мъж със солидна професия, което по никакъв начин не намалява високата обществена опасност на престъпното деяние. Очакваме официалната информация. И да припомним – на 14 януари миналата година (2020 г.) след умишлен палеж горяха, а няколко изгоряха напълно, 7 автомобила на троянската улица „Балкан“ и като по чудо не се стигна до взрив и по-тежки щети.

Т21

5 коментара:

ktodorov каза...

Потърпевш Красимир Тодоров

ktodorov каза...

Имам снимков материал.

ktodorov каза...

Не се споменава за бързата реакция на моите колеги от РСПБЗН/противопожарна охрана/.Големи благодарности на екипа на Николай Съботинов.Бързата им реакция предотврати запалването на покрива и последващите щети.Да сте ми живи и здрави колеги.х

Unknown каза...

На вниманието на КАТ-в с. Орешак по улицата която се ползва за обходен път за с. Черни осъм от кръстовището при " Стария съвет" през махала "Миленча" особено в събота и неделя се движат на групи мотористи без регистрационни номера на кросови мотори с висока скорост и много шум. Това е нетърпимо!!!Вземете мерки преди да са убили дете!

Tito каза...

То е така на много места! КАТ не ги интересува. Веднъж подадох сигнал на 112 , после ми звънна дежурния и ми се накара. Няма оправия с тези малоумници с моторите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |