Работна среща за изборите проведе областният управител

* Общо 268 са избирателните секции в нашия 11-ти МИР, в 176 от тях ще се гласува машинно * 23 партии и коалиции са регистрирали листи, 139 са кандидат-депутатите, най-възрастният е на 94 години * Открит е горещ телефон за нарушения – 02/90 112 98
Парламентарни избори 2021 (2)
РАБОТНА среща по организационно-техническата подготовка за провеждането на извънредните парламентарни избори на 11 юли проведе областният управител инж. Светослав Славчев (18 юни). В срещата участваха главният секретар на областната администрация инж. Ваня Събчева, председателят на Районната избирателна комисия (РИК) - Ловеч Валентина Недялкова, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Дончо Манов, заместникът му комисар Цветозар Цанков, директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН)  комисар Владимир Кацарски, директорът на ловешкия клон на фирма „Информационно обслужване“ Мариан Стоянов.

ОБСЪДЕНА
бе създадената досега организация и предстоящите ангажименти за организирането на честни и прозрачни избори. Областният управител подчерта, че очаква пълна координация между ведомствата, ангажирани с провеждането на вота, за да протече гладко и спокойно изборният процес. На срещата бе докладвано, че е определен техническият екип за организационно-техническата подготовка на вота, изготвена е план-сметката за разходите, обезпечена е работата на РИК с осигурено ново помещение и всичко необходимо за дейността, обобщена и изпратена в ЦИК и администрацията на Министерски съвет е информацията за броя избиратели и необходимия тираж бюлетини, определени са помещенията за съхранение на бюлетините, на изборните книжа и материали и упълномощените да ги получат служители. Приети и разпределени по общини са регистър и удостоверения за гласуване на друго място, уточнена е необходимостта от торби и кутии за отрязъци, осигурени са печатите за запечатване на помещенията, в които ще се съхраняват изборните книжа и материали след изборите.

ОБЩО 380 ЧОВЕКА – от полиция, пожарна и жандармерия, ще се грижат за сигурността на изборния процес в Ловешка област, посочиха от ОДМВР, като в изборния ден всички секции ще бъдат охранявани от служители с полицейски правомощия. Проведени са срещи с окръжния и районния прокурор и е изяснена технологията на работа при получаване на сигнали за нарушения на изборното законодателство. Техническото обезпечение също е налице, както и екипът от 12 човека, които ще обработват данните, информира директорът на „Информационно обслужване“. Очакванията са на тези избори обработката да стане по-бързо предвид гласуването с машини.

Момент от работната среща – в средата областният управител Светослав Славчев, вдясно председателката на РИК Валентина Недялкова, Ловеч, 18 юни 2021 г.
268 СА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ секции в нашия 11-ти многомандатен избирателен район (МИР) Ловеч, обяви председателят на Районната избирателна комисия (РИК). В 176 от тях ще се гласува машинно. Три са подвижните избирателни секции – в Троян, Луковит и Угърчин. Три са засега и секциите за лица в задължителна изолация или карантина – в Троян и Луковит. Назначени са членовете на секционните избирателни комисии (СИК) във всички общини. 23 са партиите и коалициите, регистрирали в РИК кандидатски листи в нашия избирателен район. 139 са кандидатите за народни представители, като най-възрастният е на 94 години, а най-младият – на 21. Общият брой на гласоподавателите в област Ловеч е 119 044.

Даниела Коларова
ПР на Областна администрация – Ловеч

Важно! В МВР е открита денонощна телефонна линия 02/90 112 98, която ще работи до 12 юли. На посочения телефон, както и на имейл izbori2021@mvr.bg могат да се подават сигнали за забелязани нарушения и/или евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |