Троянец е новият ректор на Медицинския университет - Плевен

 * Проф. д-р Добромир Димитров е на 40 години, онкохирург и от години работи по иновативни медицински проекти, визията му за университета – дигитален, иновативен, на европейско ниво * Сестрата Галя Белевска: „Изключително съм щастлива, няма как да е иначе, и много горда“
Троянска слава
проф. д-р Добромир Димитров
ТРОЯНЕЦЪТ проф. д-р Добромир Димитров е новият ректор на Медицинския университет в Плевен, една от най-реномираните и авторитетни медицински институции в България. Ректорският избор е станал днес, 13 май, на Общо събрание на университета и от 206 делегати за земляка ни са гласували 201. Проф. Димитров е представил пред академичната общност мандатната си програма, чертаеща визията след 4 години Медицинския университет - Плевен да бъде „дигитален и иновативен европейски университет с водещи и утвърдени позиции на картата на медицинското и фармацевтичното образование, с възрастово балансиран преподавателски състав, осъществяващ качествена и разпознаваема научноизследователска дейност и обучаващ практически и теоретично подготвени медицински кадри, готови за съвременните предизвикателства на пазара на труда“. 
 
Новият ректор, 13 май 2021 г.
ПРОФ. Д-Р ДОБРОМИР ДИМИТРОВ е роден през 1980 г. в Троян. Завършил е Троянската гимназия (СУ „Васил Левски) през 1998 г., след което записва медицина в Плевен. Дипломира се по специалността „Обща хирургия“ и специализира онкохирургия. Професионалното му развитие е белязано от участието в редица значими иновативни медицински проекти. На 27 години започва преподавателската му дейност, а от 5 години е част от академичното ръководство на Медицинския университет - Плевен и зам.-декан на факултет „Медицина“. Завежда онкологичното отделение в университетската болница и е сред значимите имена в родната онкохирургия. Женен е, съпругата му Славина също е лекар, анестезиолог, и имат две дъщери – в 8. клас и първокласничка.  
 
Със съпругата Славина (в средата) и сестрата Галя Белевска на концерт на „Меноуър“ (Manowar) в София
НОВИЯТ РЕКТОР на Медицинския университет в Плевен е тясно свързан с родния Троян и при всяка възможност си е тук. Това научихме от сестра му Галя Белевска - главния финансист на Община Троян, която не скри емоциите си, когато й честитихме. „Изключително съм щастлива, няма как да е иначе, и много горда. Надявам се, че чистите идеи, които има брат ми, няма да се натъкнат на спирачки. Вярвам в него и знам, че ще се справи“, коментира за Т21 г-жа Белевска. От нея научихме и някои любопитни неща за новия ректор, например – че е заклет рокаджия, не пропуска концерт у нас на значима рок банда, а преди време хванал самолета до Италия, за да посети концерт на любимите „Айрън Мейдън“. Хобито му пък са футболът и риболовът, ако намери време, разбира се.
 
И ОТ НАС – честито, проф. Димитров!  

Т21

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |