Горя една от най-красивите къщи в района на Вила „Ванна“

* Пожарът започнал малко преди 18:30 ч. и до полунощ два екипа огнеборци с три гасачески автомобила се бориха с пламъците
Огнено Актуализиран

ГОРЯ един от знаковите имоти в района на Вила „Ванна“ в централната част на Троян – фамилната къща на известния троянски гинеколог д-р Христо Добрев (9 април). Пожарът започнал малко преди 18:30 ч., когато е подаден сигнал, и почти четири часа два екипа огнеборци с три гасачески автомобила от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) - Троян се борят с пламъците, обхванали покрива и горния етаж на къщата. Огънят е потушен малко след полунощ, около 00:30 ч. 

ОГЪНЯТ, коментираха пожарникарите, е тръгнал от комина и обхванал гредореда на покрива и складираната в таванското помещение покъщнина. Коминът е метален, но вероятно изолацията му е поддала и така се е стигнало до инцидента. 

ПОКРИВЪТ на къщата е изгорял напълно, но бетонната плоча на горния пристроен етаж е ограничила значително пораженията по сградата. Съседни имоти не са пострадали, а щетите предстои да се изчисляват. „Надявам се, че собствениците имат застраховка. И съветвам всички, които нямат, да си направят – не е скъпо, под 100 лв. на година, но в такива случаи разбираш колко е важно“, коментира шефът на троянските огнеборци. 

ПО ПОВОД пожара в района на Вила „Ванна“ гл. инсп. Петров сподели за една материална липса на троянската Пожарна – подемна стълба. „Ако я имахме, действията ни и в този конкретен случай, и по принцип ще са по-бързи и ефективни“, заяви огнеборец №1 на Троян.

Т21 

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |