Зам.-министър и депутат наградиха юбиляря НУ „Св. св. Кирил и Методий“

* Сред пожеланията: „100 години го е имало това училище и още поне 100 години трябва да го има“
Отличници
Връчването на отличията, вдясно директорът Борис Йовчев, 27 октомври 2020 г., сн. Троян експрес

В НАВЕЧЕРИЕТО на Деня на народните будители образователният зам.-министър Таня Михайлова гостува в троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий“, придружавана от троянския народен представител инж. Иван Миховски (27 октомври). Визитата бе целева – г-жа Михайлова връчи на прочутото школо, което през 2020 г. отбеляза 100-годишнината от създаването си, а на скорошния празник на града ни бе отличено за образователния си принос със „Златен герб Троян“, подарък от Министерството на образованието и науката (МОН). По същия повод депутатът връчи на домакините почетен плакет от Народното събрание (НС). Отличията прие директорът на НУ „Св. св. Кирил и Методий“ Борис Йовчев.

МИЛАТА церемония се състоя на среща с учителския колектив, на която бяха разисквани и текущи образователни въпроси, сред тях и най-горещите, свързани с организацията на образователния процес в настоящата коронавирусна обстановка. Връчването на отличията трябваше да е на голямото юбилейно тържество на НУ „Св. св. Кирил и Методий“, планирано за 24 май и отложено по разбираеми причини.

„100 ГОДИНИ го е имало това училище и още поне 100 години трябва да го има.
Да се завърнеш в първото си училище е точно толкова вълнуващо, колкото да се върнеш в бащиния си дом, когато дълго те е нямало. Това чувство изпитвам винаги тук, където преди много години първата ми учителка Иванка Костова ме поведе за ръка по пътя на знанието. Днес в тези класни стаи учи и дъщеря ми, тук ще учи и синът ми, това казах на учителите и им пожелах здраве, много здраве! Правителството вече е показало пълната си подкрепа за образованието – вдига учителските заплати и прави така, че и деца, и учители да имат възможности за работата си в пандемичната ситуация.“, коментира в профила си във фейсбук след срещата г-н Миховски.

Т21


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |