Това е единственото място за игра наоколо

* „Ако целта е да се опази училищното имущество от вандали, то точно тях катинарът не би ги спрял“

Калина Крумова

Читателите ни пишат 

„Здравейте! Пиша Ви, за да ни помогнете, изпращам копие на моето питане до кмета г-жа Михайлова с молба да му дадете гласност“ Това ни сподели нашата читателка Калина Крумова и, разбира се, изпълняваме молбата й. А проблемът е за достъпа до един училищен двор.

КАЗВАМ СЕ Калина Крумова, жител съм на града ни откакто се помня, майка съм на две малки дечица. Ние живеем в непосредствена близост до Начално училище „Христо Ботев“. Всеки ден десетки деца от квартала играят в двора му. Вечер е пълно с деца на всякаква възраст, с родители и баби. Това е единственото място за игра в наоколо. И тази вечер около 18:30 ч. жените, които почистват, помолиха всичките 20-30 човека да излязат, за да заключат двора.  

КАЖЕТЕ МИ, моля, по чие нареждане се отнема единственото място за игра на децата ни, какво да им кажа на тях, като ме гледат с недоумяващ поглед? И най-вече – къде да играят те? Ако целта е да се опази училищното имущество от вандали, то точно тях катинарът не би ги спрял. Елате някой ден след работа и постойте час, за да видите колко хубаво е тук. Всички сме си станали толкова близки, децата ни растат заедно в игри, и баби се щурат насам-натам, но си почиват и се радват на внуците си.

СЕГА си прибрахме децата по къщите и няма как да им обясня защо няма да играят с тайфата. Защото и аз нямам представа на кого може да хрумне такава безумна идея?! Извинявам се, ако езикът ми е по-груб, но ми е обидно и болно за тях.
17 септември 2020 г.

 С уважение:  Калина Крумова, Троян, тел. 0887/933894

* Бел. ред. На пръв поглед отговорът е лесен, но по наше мнение едва ли е съвсем така. Наистина най-логичното нещо е училищният двор да е максимално достъпен за децата и да не се заключва вечер/нощем. Обаче понякога се налага, горчивият опит на близкото голямо училище, където въведоха същата мярка, го доказва (виж „Дали не е дошло време да направим така“  – бел. ред.). Готови сме да дадем думата и на ръководството на НУ „Христо Ботев“ да сподели мотивите за решението си.   

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |