Пожар уби възрастен мъж в с. Черни Осъм (мах. Стойновското)

* Огънят е тръгнал от печка на дърва сутринта на 18 януари, сигналът е подаден в 11:40 ч. от жена от селото
Крими
ПОЖАР в отдалечена паянтова къща, намираща се в мах. Стойновското на с. Черни Осъм, доведе до човешка жертва, научихме от началника на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Троян главен инспектор Петър Петров. Огънят лумнал днес сутринта, 18 януари, а жена от селото подала сигнал на тел. 112 в 11:40 ч.

НА МЯСТОТО максимално бързо пристигнали две пожарни, линейка и полицейски екип, но стопанинът на къщата – мъж на 67 години, вече бил мъртъв. Ясно е, че пожарът е тръгнал от печка на дърва, но предстои да се изяснява дали човекът е загинал от задушаване или от високата температура. Къщата (60 кв. м) е изцяло унищожена, както и стопанската постройка в съседство (40 кв. м). Назначена е аутопсия, а причините за пожара се разследват от служители на Районното управление в Троян, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР - Ловеч. 
Т21

гл. инсп. Петър Петров
Апел

* РСПБЗН - Троян полага големи усилия в информационно-разяснителна кампания, но ако тя минава покрай ушите, усилията ни ще са напразни

ВЪВ ВРЪЗКА с възникналите напоследък пожари в стари жилищни сгради, предимно в селата на община Троян, апелирам към населението за по-голяма отговорност при използването на отоплителни уреди. Най-голям процент са използваните отоплителни уреди на твърдо гориво. Предпоставките за пожари идват основно от запалване на комина и обхващане на покрива на жилищната сграда. Не се обръща внимание на почистването на комините, а всяка безотговорност сурово се наказва от огъня. Непочистени комини причиняват пожари почти ежедневно.

В РИСКОВА ситуация са особено хора, живеещи в махалите и в отдалечени сгради. Достъпът до тези къщи е ограничен и изисква сили и средства, носи и големи усилия и рискове, а понякога пожарният автомобил не може да достигне на място. Заледените пътища също създават затруднение и забавят екипите, тъй като се налага опесъчаване, което отнема ценно време. Провиснали клони от крайпътните дървета и храсти също забавят спасителната техника.

АПЕЛИРАМ
– нека местните жители да бъдат отговорни и да сигнализират на кметовете и службите за сигурност при забелязване на ситуации, като описани по-горе. А близките и комшиите да обръщат внимание на хора, които трудно се справят сами с отоплителните уреди и са във висок риск за възникване на пожари. РСПБЗН - Троян полага големи усилия в информационно-разяснителна кампания, но ако тя минава покрай ушите, усилията ни ще са напразни.

гл. инсп. Петър Петров,
началник на РСПБЗН - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |