Инж. Владимир Младенов – на 70!

ЧРД!
инж. Владимир Младенов
Днес, 22 декември, своя 70-годишен юбилей отбелязва инж. Владимир Младенов – един от заслужилите строители на днешен Троян, основател и дългогодишен управител на „Копа хидросистем“, визионер, почетен троянски гражданин, бивш спортист и спортсмен завинаги, човек с голямо сърце! За много години, г-н Младенов!
Т21
***
Честит рожден тен, тате! 

Обичаме те и се гордеем с личността и делата ти! Пожелаваме ти здраве, щастие и дълголетие!
Стела и Николай 


Накратко за юбиляря

Инж. Владимир Младенов е роден през 1949 г., кореняк троянец. Завършил е Троянската гимназия и след това Техническия университет в София (тогава МЕИ); въпреки че е приет математика, любимия му предмет, избира инженерството заради осигурена стипендия от „Елпром” (Троян). Тренира баскетбол и е сред основните играчи на троянския БК „Чавдар” в най-славните години на отбора. Трудовата му биография започва в „Елпром” (1974 г.), после отива в другия някогашен троянски машиностроителен гигант – „Машстрой”. Като представител на „Машстрой” на изложение в Милано (1987 г.) и след това при командировка в Италия (1991 г.) прави впечатление на италианския фабрикант Джузепе Астикер, който му предлага работа във фирмата си и две години инж. Младенов работи за „Астикер“. Връща се в България по лични причини, после на няколко пъти отново работи в Италия, половин година е и в далечно Мексико, където е пред дилемата дали да приеме дългосрочна оферта или да се върне в България. Избира второто и не съжалява. През 1998 г. работи заедно с колегата и приятеля си Васил Сираков, а след няколко години се появява „Копа хидросистем“, основана в съдружие с италианеца Пиер Паоло Контарини.

В производството, „Копа хидросистем“, 2015 г.
Днес „Копа хидросистем“ ООД, подразделение на италианския концерн „Интерпумп груп”, е една от най-успешните, динамични и авторитетни фирми в района – произвежда в затворен цикъл (от заготовката до крайния продукт) десетки видове хидравлични цилиндри, които се продават на всички континенти. И в основата на този успех е инж. Младенов, отскоро предал управлението на фирмата на сина си Николай.


Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Вие вестникарчетата ,що не влезете да поработите малко там?Да минете да попитате работниците ,как са условията на труд,на колко градуса работят ,какво е заплащането ...?Тези големи приказки ги говорете в др.град...Троян е малък и всичко се знае.Тази фирма НЕ е това което е БИЛА ,лошо е че по-зле ще става...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |