От БСП с призив за обща Декларация срещу купуването на гласове

*Лидерът на троянските социалисти Росен Веселинов е изпратил писмо до всички политически сили в общината, изразява тревога от постъпили сигнали * Подписването на Декларацията –
 сряда, 23 октомври, 17:30 ч., в ИКЦ
Местни избори 2019
Росен Веселинов
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на Общинския съвет (ОбС) на БСП - Троян Росен Веселинов е изпратил писмо до всички политически сили в общината, които участват в Местни избори 2019. В писмото се изразява тревога от това, че в  последните дни в ОбС на БСП - Троян са постъпили сигнали за нерегламентирано събиране на лични данни на гласоподаватели срещу предлагане на определени суми. Г-н Веселинов твърди, че за подобни престъпни действия тук са имали информация и на проведените през м. май Европейски избори 2019, но тогава приели сигналите като преувеличени. Поставянето на темата за купуването на гласове в центъра на общественото внимание на местните избори е причината да се търси взаимодействие с основните политически сили в общината. Социалистите предлагат на останалите партии и коалиции да подпишат обща Декларация срещу купуването на гласове и да поемат ангажимент, че няма да допуснат троянските партии и коалициите да участват в купуване на гласове и злоупотреба с личните данни на гражданите.

ОТ СТОЛЕТНИЦАТА канят политическите сили на 23 октомври 2019 г., сряда, от 17:30 ч. в Информационно-културния център (ИКЦ) в Троян за подписване на декларацията. В писмото се казва още, че представители на БСП - Троян ще проведат среща с районния прокурор Георги Аргиров и с началника на РУ на МВР - Троян гл. инсп. Радостина Петкова, за да ги информират за случващото се. В оставащите дни до изборите те ще информират местните и регионални медии за тревогата си, а за самия изборен ден ще поканят авторитетни международни медии.

БСП - Троян

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Наказателен кодекс

Раздел III. Престъпления против политическите права на гражданите

Чл. 167, ал. 2  Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 10 000 лв. до 20 000 лв.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |