Да не е поредната просъветска формация

* „Помним и това, че Слави никога не каза и една лоша дума срещу най-просъветския български президент след 1989 г. –
 Георги (Гоце) Първанов…“

Генадий Маринов
Бележка на редактора

С ДВЕ ДУМИ да си кажа и моето мнение, нали се разбра, че скоро може да ни (за)касае всички ни.

СЛАВИ БЕ и си остава шоумен №1 в родната телевизия, това е факт, и не е никак лесна работа, и заслужава адмирации. Вярно, с неприкрита чалга отдаденост, но това е положението, това сме ние, това е България (за жалост), Слави е един от нас и „ние сме Слави“, както се казва. Слави обаче бе и е не само шоумен, той винаги е бил и общественик, а сега става и обществено-политическа фигура. И тук нещата яко миришат.

ДА ПОЧНЕМ от героизацията на мутрите и мутренското и тежненията към мутренската естетика (и философия) в началото; но това, макар че се задържа доста дълго, можем да го приемем като грешка на растежа. Преминем през злобната и с наслада гавра с т. нар. десни и дясно, които може да са всичко, може и е сигурно, че направиха много грешки, но те бяха тези, които се опитаха да ни измъкнат от комсоца и да правят промяната след 10 ноември (не сме забравили колосалната простащина и наглост в плювните срещу бившия председател на Парламента и една от знаковите фигури на антимунистическата десница Йордан Соколов, както и срещу мнозина други от споменатата десница).

ПОСЛЕ. Уж борецът срещу всички кривици, уж нецепещият басма на никого плевенски Крали Марко, уж Скалата срещу статуквото и олигархията, а – това също е факт – изключително сервилно и дори нещо повече, някак зависимо се държеше и продължава към някои от най-тъмните фигури на тъй наречения ни демократичен преход. Помним как Слави и неговите хора мъркаха като котета около Ахмед Доган в „незабравимото“ предаване с репликата на госта за „обръчите (му) от фирми“; той се ебаваше с тях, унижаваше ги, унижаваше всички ни, а те му се умилкваха и сякаш бяха готови и ибрика да му поднесат (виж „Свирките – и те!“ – бел. ред.). Помним и това, че Слави никога не каза и една лоша дума срещу най-просъветския български президент след 1989 г. – Георги (Гоце) Първанов, и също мъркаше и се умилкваше около него при гостуването му в шоуто. Помним, то забравя ли се, и скорошното интервю на Слави с Бойко Борисов – изумило със сервилността на „бореца“ срещу властта и статуквото към олицетворението на властта и статуквото.

ЗАЩО ЛИ!? Ето точно този въпрос „Защо ли!?“, който по-скоро е риторичен, ме плаши. Плаши ме новата партия „Няма такава държава“ (НТД) на Слави, която, знае се (знае се как обичаме някой да ни оправя и как лековато му се доверяваме), със сигурност ще влезе в новия български Парламент – да не е поредната просъветска формация, която, заедно с другите, както бе в едни предишни 45 плюс 30 години, да ни бута назад и встрани от нормалността.

Генадий Маринов   

Още по темата:

2 коментара:

Нал Тъй каза...

А за пРезидента Радев да сте виждали нещо ?..въпреки постоянните гафове ,които сътворява?

Глогър каза...

Здраво им „шушне кошът”!Гледам, навред се надпреварват да плюят нероден Петко .Просъветски ли,прохамерикански ли,все тая!Жалко,че никой пробългарски няма шансове в този момент, с това недъгаво и пропито от лицемерие,загубено и залутано общество!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |