Поредна лъжа! Поредна фалшива новина!

 * Нека Нинова да каже защо евродепутатите от БСП, членове на комисиите на Европарламента, в които имаше гласуване за кандидатите за европейски прокурор, избягаха от заседанията и не подкрепиха Кьовеши
 ЕИ 2019
Лаура Кьовеши, Корнелия Нинова
БСП ЛИДЕРКАТА Корнелия Нинова била казала, че представителят на българското правителство бил гласувал срещу Лаура Кьовеши, румънския кандидат за поста европейски главен прокурор. В тази връзка:
1. В Съвета на ЕС никога не е имало явно гласуване „за“ или „против“ Кьовеши. Твърдението, че България е гласувала против Кьовеши, е фалшива новина. Държавите членки трябваше да класират кандидатите по точки в ТАЙНО гласуване. Кьовеши и германският кандидат получиха всеки по 29 точки. Френският кандидат получи 50 точки. Очевидно е, че тази почти двойна разлика в полза на френският кандидат спрямо останалите двама не е резултат от гласуването само на една или две страни.

2. Гласуването е тайно и нито една държава не обявява и няма да обяви как е гласувала. От всички държави членки обаче само в България опозицията с фалшиви новини за гласуването се опитва да създаде скандал там, където такъв няма.

3. Нека г-жа Нинова, ако наистина подкрепя Кьовеши, да каже защо евродепутатите от БСП, членове на комисиите на Европарламента, в които имаше гласуване за кандидатите за европейски прокурор, избягаха от заседанията и не я подкрепиха.

ПП ГЕРБ

0 коментара:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |