Адв. Венелин Ангелов отново оглави областната Адвокатска колегия

* Това е втори пореден и общо четвърти мандат на троянеца начело на адвокатското професионално сдружение към Окръжен съд Ловеч
 * Адв. Ангелов: „Не действаме на принципа „Гарван гарвану око не вади“, както правят в някои други гилдии“
Избори
адв. Венелин Ангелов
ТРОЯНСКИЯТ топ адвокат Венелин Ангелов (кантора „Ангелови“) бе избран с убедително мнозинство за председател на Адвокатска колегия към Окръжен съд Ловеч (покриваща територията на Ловешка област) за втори пореден 3-годишен мандат. Изборът е станал на общото събрание на колегията, състояло се в края на м. януари (26 януари 2019 г.). Това е четвърти председателски мандат на адв. Ангелов, който бе начело на ловешката Адвокатска колегия в два поредни мандата и преди десетина години.

ПРОФЕСИОНАЛНОТО адвокатско сдружение, обединяващо около 120 адвокати от Ловешка област, освен чисто синдикални и организационни задачи има и други важни правомощия – разглежда жалби срещу колеги, а със своя Дисциплинарен съд може да налага наказания за нарушаване на професионалната етика и дори да отнема адвокатски права. „В предишния мандат вече имахме случай на отнемане на адвокатските права на колега – за цяла година, заради злоупотреба с доверието на клиент, налагали сме и глоби за по-малки провинения, имаме и отказ да приемем колега със съмнителна репутация“, коментира адв. Ангелов.

ПОПИТАХМЕ новия стар председател на ловешката Адвокатска колегия дали постъпват много оплаквания/жалби от недоволни клиенти, ползвали услугите на техни членове. „Жалбите не са много, но не са и малко – по 20-30 годишно. Сред тях има немалко неоснователни, от стандартни жалбописци, които се оплакват докъде ли не. Но има и основателни, които се разглеждат много внимателно и безкомпромисно. Не действаме на принципа „Гарван гарвану око не вади“, както правят в някои други гилдии“, коментира председателят.

ЗАДАДОХМЕ и „концептуалния“ въпрос – каква е съществената му цел през поредния мандат като председател на Адвокатската колегия към Окръжен съд Ловеч. Отговорът на адв. Ангелов: „Тя е същата, както и досега – да се повишава качеството на работата и отговорността на адвокатите. Да тежим повече на позицията, която заемаме“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |