„Мамут“ на Стратиев на троянска сцена

* Дебютна постановка на трупата към Театрална студия „Нюанси“, режисьор Теодор Лука – премиерата е на 19 юли, 19:00 ч.

Предстоящо

СЛЕД БРОЕНИ дни е премиерата на (траги)комедията „Мамут“ – дебют на наскоро сформираната трупа към Театрална школа „Нюанси“. Режисьор е ръководителят на школата Теодор Лука, а текстът е на големия български драматург Станислав Стратиев. Историята накратко – в хола на софийски панелен апартамент доцентът по езикознание Иван Антонов, съпругата му Марта, преподавателка по композиция в консерваторията и синът им Божидар са отпратили бабата на покрива и приемат важен гост; гостът Тихов е готвач на високопоставено лице и обещава да уреди семейството на работа в чужбина, но в разгара на вечерта върху стената се появява сянката на мамут и постепенно залива блока, квартала, града...

„МАМУТ“ е сред първите спектакли в обновения салон на обновеното след мащабната реконструкция централно троянско читалище „Наука - 1870 г.“ – на 19 юли, четвъртък, от 19:00 ч., билети ще се продават в деня на представлението.

Теодор Лука
ДА ПРИПОМНИМ. Театралната школа „Нюанси“ бе основана през 2016 г., като първоначалното й име бе Театър на движението „Нюанси“ (към НЧ „Наука - 1870 г.“, Троян). Създател и ръководител на школата е младият ни съгражданин Теодор Лука (р. 1994 г.), завършил режисура в Южноуелския университет в Кардиф (Уелс), помощници са му Моника Генкова и Йова Петкова, също възпитаници на Южноуелския университет. В школата се изучават (от деца и възрастни) широк спектър театрални и танцови похвати, основите на различни методи на актьорската игра и сценичните изкуства. В края на миналата година (м. декември 2017 г.) Теодор представи авторския си спектакъл „Не знам, не искам, не мога“, също продукция на Театрална школа „Нюанси“.

Т21

2 коментара:

Samoazznam каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Ст. Борджуков каза...

Благодаря за забележката, госпожо Лилова. Ето, сега Ви благодаря лично и това е удоволствие за мен! Какво по-хубаво от това?!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |