Изложба на варненеца Роман Попов в „Серяковата къща“

* Ще бъдат показани 40 платна с морска тематика, ще я открие директорът на НУПИ Илиян Илиев, бивш класен ръководител на Роман – 12 юни, вторник, 18:00 ч.

Предстоящо

НА 12 ЮНИ, вторник, от 18:00 ч. в залите на етаж 2 на галерия „Серякова къща” се открива изложбата  „Морски полъх” – живопис на Роман Попов. Художникът е роден във Варна през 1975 г. и първите си стъпки в изкуството прави в курса по рисуване на варненската художничка Катя Арсова. После го приемат в Художественото училище в Троян (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“), където важна роля за неговото изграждане играят преподавателите му Дочо Терзиев и Веселин Шошков. След завършването художникът не успява да влезе в Художествената академия и това донякъде го отказва от сериозно занимаване с изкуство, работи в чужбина и сменя различни професии.

НО КАКТО той самият казва, любовта към изкуството го следва неизменно, за него тя е подслон и бягство от лицемерието и материализма на днешния свят. В последните десетина години Роман Попов се отдава изцяло на своята страст – живописта, скоро завършва Шуменския университет и специализира в Художествената академия в Букурещ. Картините му са търсени от ценители и отдавна се предлагат в троянската галерия „Серяковата къща”. В настоящата изложба ще бъдат показани 40 творби с морска тематика, ще я открие директорът на НУПИ Илиян Илиев, бивш класен ръководител на Роман.

Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |